1. yle.fi
  2. Uutiset

Junaliikenne keskeytyi Helsingissä ratavaurion vuoksi ja vaikutukset laajenevat muun Suomen vuoroihin – VR: "Yksittäisiä perumisia tulee varmasti lisää"

Tilanteen vaikutukset laajenevat vähitellen myös muun Suomen junaliikenteeseen.

rautatieliikenne
Matkustajia Helsingin Rautatieasemalla.
Liikenne alkoi uudelleen kello seitsemän maissa, mutta osa raiteista päärautatieasemalla ja Pasilassa on edelleen poissa käytöstä. Kuvassa matkustajia Helsingin Rautatieasemalla maanantaiaamuna.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Junaliikenne keskeytyi Helsingin päärautatieasemalla aamu kuuden jälkeen kokonaan noin puolen tunnin ajaksi sähköratavaurion vuoksi. Tilanne on vaikuttanut kaikkiin Helsingistä lähteviin ja sieltä saapuviin juniin aamun aikana.

Liikenne saatiin osittain käynnistymään uudelleen kello seitsemän maissa, mutta useat raiteet päärautatieasemalla ja Pasilassa ovat edelleen poissa käytöstä. Vaikka sähköratavaurio on paikallinen, sen vaikutukset laajenevat VR:n mukaan myös muun Suomen junaliikenteeseen.

Viivästymisiä ja perumisia on luvassa koko päivän

Helsingistä lähtevien ja sinne saapuvien junien viivästymisten odotetaan jatkuvan aamun ja iltapäivän ajan.

– Merkittävästi nyt vaikuttaa tähän aamun liikenteeseen valitettavasti. Kannattaa nyt oman junan ottamiseen varata enemmän aikaa ja tarkistaa oman junan tilanne ennen lähtöä. Yksittäisiä perumisia tulee varmasti myös lisää, kertoo VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä.

VR:n häiriösivulla kerrotaan (siirryt toiseen palveluun), että lähiliikenteen K-, P- ja I-junat ajetaan toistaiseksi 20 minuutin vuoroväleillä. VR tavoittelee, että I- ja P-junat alkaisivat liikennöidä normaalein vuorovälein kello 11 alkaen.

Muutamien intercity-junien on ilmoitettu olevan myöhässä muutamien kymmenien minuuttien ajan. Osa kaukoliikenteen junista tyhjennetään matkustajista Finrailin mukaan nyt Tikkurilassa ja ajetaan sitten huoltoraiteelle.

Pääradan liikenteen tulisi kulkea normaalisti kello 13 alkaen

Häiriöihin johtanut sähköratavaurio havaittiin varhain aamulla Pasilassa. Finrailin liikennepäällikön Reima Roiskon mukaan sähköratavaurion korjaaminen on työlästä ja aikaa vievää.

– Tällaiseen työhön tarvitaan erikoiskalustoa ja varaosia. Yleensä sähköratavaurioiden korjaamisessa puhutaan useista tunneista. Työturvallisuuden takia voi olla, että lisää ratoja joudutaan ottamaan pois käytöstä. Silloin liikenne pysähtyisi taas kokonaan, liikennepäällikkö Roisko kommentoi aamulla.

Korjaustyöt ovat aamupäivän aikana edenneet ja Finrailin mukaan pääradan junaliikenteen tulisi kulkea normaaliksi kello 13 alkaen.

Sähköratavaurion korjaus jatkuu Pasilassa, mutta Finrailin mukaan työstä ei aiheudu merkittäviä haittoja eikä myöhästymisiä junaliikenteelle.

Lue myös:

Raiteille menossa yhä isompi osuus väylärahoista – Liikenneministeri: Junakilpailu aukeaa ja suositut lähtöajat huutokaupataan

Lue seuraavaksi