1. yle.fi
  2. Uutiset

Sata altistunut Kokkolan Chydeniuksen koulun koronatartunnasta – Uimahallia ei suljeta, tehosiivous ja klooraus riittävät

Uimahallia ei tarvitse infektioylilääkärin ohjeen mukaan pistää kiinni, vaikka luokka vieraili siellä keskiviikkona.

koronavirus
Chydeniuksen koulu.
Chydeniuksen koulun kolmos- ja nelosluokkalaiset sekä osa opettajista ovat karanteenissa ja aloittavat etäopetuksessa tänään.Alex Nyman / Yle

Kokkolassa Chydeniuksen koulun koronatartunnalle altistuneita on nyt noin sata.

  • Kokkolan kaupunki ja Soite järjestävät tiedotustilaisuuden tilanteesta maanantaina 26.9. klo 16. Voit seurata sitä suorana Yle Areenassa täällä.

Keskipohjalaiskoulun oppilaalla todettiin koronatartunta lauantaina. Varotoimena koulun kolmos- ja nelosluokkalaiset ovat nyt karanteenissa ja siirtyvät etäopetukseen syyslomaan saakka. Myös osa koulun henkilökunnasta on määrätty karanteeniin, tiedottaa Kokkolan kaupunki.

Muut koulun oppilaat sekä esiopetus ja iltapäiväkerho jatkavat lähiopetuksessa.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten johtajaylilääkärin Pirjo Dabnellin mukaan tapaus liittyy aiempaan tartuntaketjuun, eikä siihen liity matkailua ulkomailla.

Luokka vieraili myös Kokkolan VesiVeijarissa keskiviikkona 23.9. klo 12–14 välisenä aikana, mutta uimahallia ei infektioylilääkärin ohjeistuksen mukaan tarvitse sulkea. Tehoklooraus ja tehostettu siivous riittävät.

Jos tuona aikana uintikeskuksessa käyneillä ilmenee koronaan viittaavia oireita, heidän pitää soittaa Soiten koronaneuvontanumeroon 06 828 7499.

Koulualtistuminen kolmos- ja nelosluokkalaisten keskuudessa

Koulualtistuminen on tapahtunut Soiten tietojen mukaan kolmos- ja nelosluokkalaisten keskuudessa, sillä luokat ovat syksyn ajan olleet vain omissa soluissaan. Oppilaat ovat siis ruokailleet ja ulkoilleet omissa ryhmissään.

Soiten tartuntatautien yksiköstä arvioidaan, että muiden luokkien altistuminen on epätodennäköistä.

Kaikki altistuneet, muun muassa oppilaat, opettajat ja koulunkäynninohjaajat on testattu sunnuntaina. Testituloksia saadaan jo maanantaina.

Koulun henkilökunta voi käyttää töissä suojamaskia tai visiiriä. Alle 15-vuotiaille THL ei suosita maskin käyttöä.

Chydeniuksen koululla aloitetaan maanantaina tehostettu koronasiivous. Myös yhteisten tilojen, kuten ruokasalin päivittäistä siivousta tehostetaan.

Koulussa on reilut 260 oppilasta ja henkilökuntaa noin 20.

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu kahden viikon aikana 7 tartuntaa ja koko epidemian aikana yhteensä 47.

Lue täältä uusimmat tiedot koronatilanteesta Keski-Pohjanmaalla

Lue myös:

Kokkolassa kaksi uutta koronatapausta: koululaisen tartuntaan liittyy joukkoaltistuminen – altistuneita kymmeniä

Lue seuraavaksi