Hyppää sisältöön

Palkansaajakeskusjärjestöt vaativat työrauhaa työmarkkinauudistusten valmisteluun – taustalla RKP:n avaus paikallisen sopimisen kokeilusta

Järjestöt vaativat hallitusta kunnioittamaan itse asettamiaan aikatauluja.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder. Kuva: Niklas Fagerström / Yle, Mette Nordström / Yle

Palkansaajakeskusjärjestöt Akava, SAK ja STTK vaativat työrauhaa työmarkkinauudistusten valmistelulle.

Järjestöt saivat hallituksen budjettiriihessä toimeksiannon arvioida yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamista, työttömyysturvan kehittämistä ja paikallista sopimista.

Lähettämässään yhteistiedotteessa järjestöt toivovat, etteivät yksittäiset hallituspuolueet omilla avauksillaan vaikeuttaisi työtä, vaan kunnioittaisivat, mitä ovat yhdessä sopineet ja päättäneet.

Taustalla on oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) lauantainen avaus määräaikaista paikallista sopimista koskevasta kokeilusta.

– Hallituksen toimeksiannot budjettiriihestä otettiin vastaan ja neuvottelut on aloitettu. Toivon, että tähän asiaan annetaan työrauhaa ja hallituspuolueilta ei tule ylimääräisiä esityksiä, sanoo STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Työn yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamiseksi ja siinä yhteydessä työttömyysturvan lisäpäivien arvioimisesta on määrä valmistua marraskuun lopussa. Työttömyysturvaan kehittämistä ja paikallista sopimista arvioidaan maaliskuun alkuun mennessä.

STTK:n Palola, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ja SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta muistuttavat, että keväällä työmarkkinajärjestöt saivat yhdessä sovittua lukuisia yksimielisiä esityksiä muutoksiksi työlainsäädäntöön ja työttömyysturvaan.

Lisää aiheesta: