Hyppää sisältöön

Saksan liittokansleri Angela Merkel vieraili Navalnyin luona sairaalassa

Navalnyin mukaan vierailu oli luonteeltaan yksityinen. Viime viikolla Navalnyi pääsi pois sairaalahoidosta.

Aleksei Navalnyi näyttäytyi julkisuudessa päästyään sairaalasta viikko sitten. Instagramissa julkaistussa kuvassa Navalnyi istuu berliiniläisessä puistossa. Kuva: EPA

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kertoo, että Saksan liittokansleri Angela Merkel vieraili hänen luonaan berliiniläisessä Charite-sairaalassa.

– Olen kiitollinen, että liittokansleri Merkel vieraili luonani sairaalassa, Navalnyi kirjoitti Twitterissä.

Navalnyi kertoi asiasta Twitterissä sen jälkeen, kun saksalaismedia oli raportoinut asiasta. Navalnyin mukaan tapaaminen oli luonteeltaan yksityinen ja Navalnyin perhe oli tapaamisessa läsnä.

Navalnyi oli berliiniläissairaalassa hoidettavana, kun hänet myrkytettiin elokuun lopulla Venäjällä ja hänet kuljetettiin Saksaan hoitoon. Saksalaisen sotilaslaboratorion sekä ranskalaisen ja ruotsalaisen laboratorion mukaan Navalnyi myrkytettiin Novitshok-hermomyrkkyihin kuuluvalla aineella. Novitshok-ryhmään kuuluvalla hermomyrkyllä myrkytettiin myös entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja tämän tytär Britanniassa.

Venäjän johto on koko ajan kiistänyt tiedot myrkytyksestä ja vaatinut päästä tutkimaan itse saksalaisten ottamia näytteitä.