1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokkolan korona-altistuneiden testeissä ei löytynyt uusia tartuntoja – kaksi luokkaa etäopetuksessa, koulu ja uimahalli tehosiivotaan

Kokkolassa altistui koronatartunnalle 100 Chydeniuksen koulun oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa. Heidät on kaikki testattu.

koronavirus
Tenho Taarna, Ronnie Djupsund, Marko Rahkonen ja Charlotta Uusitalo tiedotustilaisuudessa 28.9.20
Kokkolan kaupunki ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite tiedottivat Kokkolan korona-altistumisista ma 28.9. Tiedotustilaisuuteen osallistuivat Tenho Taarna, Ronnie Djupsund, Marko Rahkonen ja Charlotta Uusitalo. Toimittaja oli Heini Holopainen.

Kokkolassa todettiin viikonloppuna suuri joukkoaltistuminen koronatartunnalle.

Toinen varmistetuista tartunnoista todettiin Chydeniuksen koulun oppilaalla. Altistuneita oli satakunta henkilöä.

Kokkolan kaupunki ja sosiaali- ja terveyspalveluyhtymä Soite tiedottivat joukkoaltistumisen aiheuttamista toimenpiteistä maanantaina. Tallenteen tiedotustilaisuudesta voi katsoa Yle Areenassa täällä ja tässä artikkelissa.

Tilaisuudessa ovat mukana Kokkolan kaupungin sivistysjohtaja Terho Taarna, ruotsinkielisten opetuspalveluiden johtaja Ronnie Djupsund, Chydeniuksen koulun rehtori Charlotta Uusitalo ja infektioylilääkäri Marko Rahkonen.

Toimittaja on Heini Holopainen.

Sata altistunutta, ei uusia tartuntoja

Soite tiedotti lauantaina 26. syyskuuta kahdesta koronatartunnasta, joista toiseen liittyi 100 ihmisen joukkoaltistuminen. Varotoimena Chydeniuksen koulun kolmas- ja neljäsluokkalaiset siirrettiin etäopetukseen.

Soitesta arvioidaan, että koulu saattoi välttyä koko koulun korona-altistumiselta varotoimen ansiosta. Koululuokat ovat syksyn ajan ruokailleet ja ulkoilleet omissa ryhmissään. Soiten mukaan muiden luokkien altistuminen on epätodennäköistä.

Kaikki tartunnalle altistuneet testattiin sunnuntaina. Infektioylilääkäri Marko Rahkonen kertoo, että testitulokset on pääosin nyt saatu. Maanantaina otettujen muutamien testien tuloksia vielä odotetaan.

– Testeissä ei ole löytynyt uusia tartuntoja, Rahkonen sanoo.

Karanteeniin asetettujen henkilöiden vointia seurataan karanteeniaika.

Visiirit ja maskit käytössä koululla

Koulu jatkuu muiden kuin 3.- ja 4.-luokkalaisten osalta normaalisti. Henkilökunta käyttää koulussa visiiriä tai kasvomaskia. Oppilaiden kanssa on keskusteltu viikonlopun tilanteesta.

Charlotta Uusitalon mukaan karanteenissa on kuusi henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä. Heille on etsitty sijaisia, tähän mennessä kaksi on löydetty.

Koulun mukaan muut kuin kolmas- ja neljäsluokkalaiset pystyvät jatkamaan lähiopetuksessa toistaiseksi, ellei esimerkiksi henkilökunnan osalta tule lisää karanteeneja niin, että se tulisi mahdottomaksi toteuttaa.

Koulusta on jäänyt kotiin varatoimenta kymmenkunta oppilasta. Uusitalon mukaan vanhempia on askarruttanut muun muassa karanteenissa olevien oppilaiden sisarusten koulunkäynti.

Chydeniuksen koululla aloitetaan tiistaina etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokapakettien jakaminen. Ruokapaketissa on lounas yhdeksälle päivälle eli koko etäkouluajaksi.

Tehosiivous koululla ja uimahallilla

Tartunnan johdosta sekä Chydeniuksen koululla että uimahalli VesiVeijarissa toteutetaan tehostettu koronasiivous.

Kokkolassa on tänään annettu muistutukset kaikille kouluille noudattaa edelleen koronaohjeistusten mukaisia hygienia- ym. suosituksia.

Sivistyslautakunta kokoustaa vielä tänään maanantai-iltana.

Tarkoitus on siirtää toimivalta lautakunnalta johtaville viranhaltijoille niin, että nämä saavat jatkossa tehtyä päätökset poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä. Perusteluna on päätöksenteon nopeutuminen, jos sivistyslautakuntaa ei päätöksiä varten tarvitse kutsua koolle.

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu kahden viikon aikana 7 tartuntaa ja koko epidemian aikana yhteensä 47.

Lue seuraavaksi:

Sata altistunut Kokkolan Chydeniuksen koulun koronatartunnasta – Uimahallia ei suljeta, tehosiivous ja klooraus riittävät

Kokkolassa kaksi uutta koronatapausta: koululaisen tartuntaan liittyy joukkoaltistuminen – altistuneita kymmeniä

Lue seuraavaksi