1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun työttömien yhdistyksille tarjolla kumppanuussopimus ja lisärahoitusta

Perusteluna on yhdistysten toiminnan jatkuvuuden turvaaminen.

Turku
Turun vaakuna kaupungintalon oven yläpuolella.
Turku muutti alkuvuodesta avustusperiaatteitaan, mikä pienensi merkittävästi yhdistysten saamaa tukea. Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Turku aikoo korottaa työttömien yhdistyksille maksamiaan avustussummia. Turun seudun työttömät (TST) saisi tälle vuodelle lisärahaa 60 000 ja Varissuon työ ja toiminta (VT) 25 000 euroa. Perusteluna on yhdistysten toiminnan jatkuvuuden turvaaminen.

Kaupunki muutti alkuvuodesta avustusperiaatteitaan, mikä pienensi merkittävästi yhdistysten saamaa tukea. Leikkausten seurauksena yhdistykset joutuivat sopeuttamaan toimintaansa.

Kaupunginjohtaja Minna Arve ehdottaa, että tulevina vuosina TST:n avustus haarukoituisi 70 000 – 150 000 euron ja VT:n 60 000– 90 000 euron välimaastoon. Lisäksi yhdistyksiltä ei perittäisi vuokraa yhteiskäyttöön luovutetuista tiloista.

VT:n yhdistyskoordinaattori Jonna Lindberg kertoo yhdistyksen ottavan hätäapurahoituksen kiitollisena vastaan. Rahoitusraamia hän pitää toimivana ratkaisuna, jos yhdistyksen vuokrakustannukset saataisiin puolitettua. Toistaiseksi tilojen yhteiskäyttö ei ole Varissuolla herättänyt kiinnostusta muissa tahoissa.

Kaupunginhallitus käsittelee kumppanuussopimuksia maanantaina.

Lue seuraavaksi