1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä, Soite

Soiten vanhuskyytien välittäminen taas Markkinaoikeuden käsittelyyn

Tarjouskilpailussa hävinnyt nykyinen yrittäjä on jättänyt oikaisuvaatimuksen ja vienyt asian Markkinaoikeuteen.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä, Soite
Vanhaa miestä autetaan ulos monipalveluautosta Kannuksessa.
Juha Kemppainen / Yle

Soiten matkapalvelukeskusta käsitellään taas kerran markkinaoikeudessa.

Kyydit vielä toistaiseksi välittävä FCG Smart Transportation on jättänyt hankintaoikaisuvaatimuksen Soiten päätöksestä ja vienyt asian myös markkinaoikeuteen.

Soite valitsi elokuussa kyytien välittäjäksi Taksi Helsinki Oy:n joulukuun alusta. Sillä on entuudestaan kokemusta vastaavasta toiminnasta, sillä se hoitaa kyytien välityksen myös eteläkarjalaisen Eksoten alueella.

Vanhusten ja vammaisten kyydit välittää Keski-Pohjanmaalla jatkossa helsinkiläisyritys

Soiten hallitus päätti maanantaina tehdä Taksi Helsingin kanssa väliaikaisen sopimuksen siksi aikaa, kun asian käsittely Markkinaoikeudessa kestää.

Päätöksestä valittanut FCG Smart Transportation jätti myös itse tarjouksen. Sen mukaan tarjouspyyntö on ollut puutteellinen ja epäselvä. Yritys moittii myös sitä, että hankinta on kilpailutettu käyttöoikeussopimuksena eikä tuota ratkaisua ole perusteltu.

Soite esittää oikaisuvaatimuksen hylkäämistä perusteettomana ja toteaa vastineessaan markkinaoikeudelle, ettei näe päätöksen kumoamiselle perusteita.

Yhtymän mukaan tarjouspyynnössä ei ollut oleellisia puutteita, mistä kertoo sekin, ettei tarjouskierroksen aikana tullut olennaisia kysymyksiä, vaikka niitä olisi voinut esittää.

Vanhusten ja vammaisten kyydit kilpailutettiin uudelleen alkuvuonna, koska edellinen kilpailutus kaatui Markkinaoikeudessa. Tuolloin Markkinaoikeus katsoi, että edellinen hankinta olisi pitänyt tehdä käyttöoikeussopimuksena, ja siksi uusi yritys

Soite hävisi markkinaoikeudessa kiistan vanhuskyydeistä: toiminta menee taas uusiksi, mutta asiakkaiden palveluihin se ei vaikuta

Kuljetuksia välittävä Kyytikeskus aloitti toimintansa vuonna 2017 ja joutui heti myrskyn silmään isojen ongelmien takia. Kyytikeskuksen toiminnasta alun perin vastannut Speys Oy myi liiketoimintansa loppuvuoden 2018 jälkeen FCG Smart Transportation Oy:lle, jonka perustivat Ahola Transport ja FCG Finnish Consulting Group Oy.

Lue seuraavaksi