Hyppää sisältöön

Espoon Tapiolan uimahallin puolesta järjestetty mielenosoitus keräsi runsaan osallistujamäärän

Uimahalli on ollut rakennevaurioiden vuoksi kiinni viisi vuotta ilman korjaustoimia. Kaupunkilaiset moittivat Espoon saamattomuutta asiassa.

Tapiolalaiset kokoontuivat mielenosoitukseen puolustamaan uimahalliaan
Tapiolalaiset kokoontuivat mielenosoitukseen puolustamaan uimahalliaan

Espoossa on tänään maanantaina ollut ainakin järjestäjien mukaan Tapiolan historian ensimmäinen mielenosoitus, kun monisatapäinen joukko kerääntyi puolustamaan kansallismaisemaa ja uimahallia.

Tapiolan "historian ensimmäinen" mielenosoitus keräsi paikalle noin 200-300 ihmistä vaatimaan uimahallin korjaamista. Uimahallin ikkunat on peitetty pressuilla.

Aarne Ervin suunnittelema arkkitehtonisesti merkittäväksi arvioitu uimahalli on ollut rakennevaurioiden vuoksi kiinni jo viisi vuotta ilman korjaustoimia.

Paikalle saapuneet Emma Lahtinen ja Pinja Haggren uskovat, että espoolaisten uimataito heikkenee, jos hallia ei saada kuntoon tai uutta rakennettua.

Emma Lahtinen ja Pinja Haggren varustautuivat mielenosoitukseen uimalasein. Kuva: Kalle Suomi / Yle

– Onhan se tosi surullista, että uimahallille ei ole vuosikausiin tehty mitään muuta kuin laitettu lisää pressuja sisälle ja ulkoa rakennus rapistuu koko ajan. Jotain muutosta pitäisi saada aikaan, Haggren vaatii.

– Kyllä minä haluaisin päästä Tapiolassa vielä uimaan, harmittaa nähdä uimahalli huputettuna ja huonossa kunnossa, Lahtinen lisää.

Tytöt käyvät tällä hetkellä uimassa Leppävaarassa, ja he kehuvat erityisesti maauimalaa, mutta moittivat sitä ruuhkaiseksi.

Asukkaiden lisäksi myös rakennustaiteen asiantuntijat sekä kulttuuriperintöä vaaliva Europa Nostra -järjestö ovat asettuneet puolustamaan Tapiolan uimahallin restauroimista.