1. yle.fi
  2. Uutiset

Toimialajohtaja Pasi Leimin yllättävä veto: Kisapuiston ulkokaukalon voisi kattaa, jos monitoimiareena tulisi keskustaan

Luottamushenkilöt olisivat mielellään kuulleet ideasta etukäteen Lappeenrannan toimitilatoimikunnassa.

Tapahtumahallit ja -areenat
Pasi Leimi on työpöytänsä äärellä.
Lappeenrannan elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi.Elli Sormunen / Yle

Lappeenrannassa jäähallisuunnitelmat ovat saaneet lisämaustetta.

Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi on väläyttänyt Kisapuiston ulkokaukalon kattamista, mikäli uusi halli rakennettaisiin keskustaan.

Leimi perustelee ulkokaukalon kattamista harrastajien saamisella keskusta-areenan kannalle. Hän näkee keskusta-areenan valtavana mahdollisuuten kaupungille ja Lappeenrannan keskustan elivoimalle.

– Jotain voitaisiin vielä tehdä, jotta harrastajat hyväksyisivät keskustavaihtoehdon ja voitaisiin samalla varmistaa jääurheilulle olisi hyvät olosuhteet jatkossakin, sanoo Leimi.

Kokoomuksen valtuutettu Jyri Hänninen seisoo Lappeenrannan satamassa.
Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jyri Hänninen.Elli Sormunen / Yle

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jyri Hänninen (kok.) arvostelee Leimin ehdotusta.

Hännisen mielestä Leimi olisi voinut hoitaa asian toimitilatoimikunnan kautta, koska on toimikunnan jäsen ja yksi keskeisistä raporttien sisältöön vaikuttaneista henkilöistä.

"Kaukalon kattaminen vaikeuttaa päätöksentekoa"

Kaukalon kattaminen vaikeuttaa Hännisen mukaan päätöksentekoa, koska loppuraportit asiasta on jo tehty.

– Niitä on valmisteltu kolme vuotta. Tämä (=ehdotus kaukalon kattamisesta) herätti paljon hämmenystä, nimeomaan siksi, että mitä se aiheuttaa kokonaisuuteen, sanoo Hänninen.

Hän painottaa kritisoivansa enemmän tapaa, millä Leimi asiansa toi esille.

Myös toimitilatoimikunnan puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) ei olisi pistänyt pahakseen, vaikka olisi kuullut ulkokaukalon kattamisesta aiemmin esimerkiksi toimitilatoimikunnan kokouksessa.

"Vaihtoehdot ovat edelleen Kisapuisto ja keskusta"

Jäähallisuunnitelmien jatkokäsittelyyn Leimin idea ei vaikuta.

– Siinähän on vaihtoehdot edelleen Kisapuisto- ja keskustavaihtoehto. Siihen tää ei vaikuta millään tavalla, Kakkola sanoo.

Leimin idea Kisapuiston ulkokaukalon kattamisesta sisältyy kaupunkikehityslautakunnan lausuntoon. Kaupunkikehityslautakunta kokoontuu keskiviikkona syyskuun 30. päivänä.

Lue seuraavaksi