Hyppää sisältöön

Oulun kaupungin ulkoistussuunnitelmat etenivät valtuuston käsiteltäväksi

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan ateria- ja puhtauspalveluiden, koulusihteerien ja ICT-palveluiden ulkoistukset.

Ulkoistuksilla tavoitellaan 7–9 miljoonan euron säästöjä. Kuvituskuva. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Oulun kaupungin joitakin henkilöstöryhmiä koskevat ulkoistussuunnitelmat ovat nyt saaneet kaupunginhallituksen hyväksynnän.

Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle, että kaupunki jatkaa ateria- ja puhtauspalveluiden ja koulusihteeripalveluiden ulkoistustoimia. Tämä koskisi kaikkiaan noin 370 työntekijää tai henkilötyövuotta.

Lisäksi kaupunginhallitus vei eteenpäin valtuustolle Oulu Digin ICT-palvelujen ulkoistuksen. Tämän ulkoistuksen vaikutusta työntekijämäärään ei ole vielä kerrottu.

Aiemminkin tapetilla olleet koulusihteeripalvelut hoitaisi jatkossa kaupungin oman organisaation sijaan Monetra. Ateria- ja puhtauspalveluiden sekä ICT-palvelujen osalta ulkopuolisen toimijan kilpailutus alkaa, jos Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyy ulkoistukset.

Yhteensä näillä ulkoistuksilla tavoitellaan 7–9 miljoonan euron säästöjä. Koulusihteeripalvelut siirtyisivät Monetralle jo ensi vuoden alusta. ICT-palveluihin ja ateria- ja puhtauspalveluihin liittyvät säästöt toteutuisivat lähivuosien aikana.

Säästöt ovat osa Oulun kaupungin talouden tasapainottamista, johon ehdotuksensa on tuonut konsulttiyhtiö Perlacon. Ulkoistukset on tarkoitus tehdä liikkeenluovutuksina, jolloin kaupungin työntekijät siirtyisivät ulkoisen yhtiön palkkalistoille samoilla ansioilla.

Ammattiliitot Jyty ja JHL ovat vastustaneet ulkoistuksia yksin tai yhdessä. Ateria- ja puhtauspalveluiden ulkoistamissuunnitelmien vuoksi järjestettiin päivän lakko viime viikolla.

Lisää aiheesta:

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.