1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pieksämäki

Kulttuurikeskus Poleeni sopeutuu korona-aikaan tarjoamalla myös digipalveluita

Syksyltä on myös Poleenissa peruuntunut jonkin verran tapahtumia

Pieksämäki
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Pieksämäellä sijaitsevassa kulttuurikeskus Poleenissa seurataan koronatilanteen kehittymistä koko ajan. Kevään täydellisestä pysähdyksestä opittiin kuitenkin asioita, joita nyt pystytään hyödyntämään. Keväällä Poleenissa kehiteltiin Poleeni live, jonka kautta tarjotaan digitaalisesti luentoja ja konsertteja.

Poleenisalin kapasiteetti on normaalisti 342 paikkaa ja se on nyt pudotettu puoleen eli 170 paikkaan. Tämän vuoksi esimerkiksi artistit ovat katsoneet, että heidän ei ole kannattavaa mennä esiintymään Pieksämäelle. Myös veturitorilta on viisi tapahtumaa tältä syksyltä siirtynyt tai peruuntunut.

– Taloudellinen tilanne kurja, kun peruutuksia tulee. Pieksämäellä niin kuin monessa muussakin kunnassa tulee kulttuuripuolen tulokertymä olemaan tänä vuonna erityisen heikko, sanoo Poleenin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Päivi Majoinen. Yleensä peruutukset ovat liittyneet siihen, että artistin koko laajempi kiertue on peruuntunut.

Päivi Majoinen kiittelee, että toteutuneissa tapahtumissa yleisö on noudattanut hyvin annettuja ohjeita ja turvavälejä.

Uutena asiana Poleenissa tarjotaan maksutta tietotupapalvelua sekä mobiiliklinikkaa, joissa ihmisiä opastetaan käyttämään sekä löytämään digitaalisesti tarjolla olevia kulttuuripalveluita. Tällä varaudutaan jo etukäteen siihen, että jos syksyn myötä joudutaan perumaan koronatilanteen vuoksi tapahtumia.

Lue seuraavaksi