1. yle.fi
  2. Uutiset

Limingan lukio aiotaan korjata – rakennukseen halutaan tehdä nykyaikainen monitoimitila

Lukion yhteydessä oleva Heikki Sarvela -sali puretaan ja tilalle rakennetaan uutta. Tilasta tulee mukava ja monikäyttöinen.

peruskorjaus
nainen opiskelee luokassa
Limingan lukion korjaukset saatanee tehtyä elokuuhun 2022 mennessä. Kuvituskuva.Kalle Purhonen / Yle

Limingan lukio aiotaan korjata tulevien vuosien aikana. Limingan kunnanhallitus esittää, että rakennukseen ja sen ympäristöön tehdään peruskorjaus- ja muutostöitä yli 5,6 miljoonan euron edestä.

Suunnitelmissa lukion kulttuurisali saisi uudet seinät, kun korvaava sali nousisi nykyisen tilalle. Limingan teknisen johtajan Simo Pölläsen mukaan salissa on havaittu sisäilmaan vaikuttavia ongelmia.

Uudistuksen yhteydessä salista tulisi monikäyttöinen niin sanottu innovaatioareena.

– Tilasta tulee samankaltainen kuin Oulun yliopiston Tellus nyt on. Mukavia jakkaroita ja työtasoja, pikkuinen koroke pop up -tuokioita varten, ehkä äänieristetty tila rauhalliselle työskentelylle, kertoo suunnitelmista Limingan lukion rehtori Tiina Partanen.

Sekä salin että koko lukion AV-tekniikka uudistettaisiin kauttaaltaan. Lisäksi lukion katolle hankittaisiin aurinkopaneelit ja myös piha on tarkoitus uudistaa.

Limingan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyisi kolmesta vaihtoehdosta valitut uudistussuunnitelmat. Kunta ei vastaisi investoinnin rahoituksesta vaan vuokraisi korjatut lukiotilat.

Peruskorjaus olisi suunnitelmien mukaan valmis elokuussa 2022, Simo Pöllänen kertoo. Jos Limingan kunnanvaltuusto hyväksyy suunnitelmat, urakan ja rahoittajan kilpailutukset aloitetaan heti.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi