Kotkaan tulee ensi vuonna ennätysmäärä kansainvälisiä risteilyaluksia – matkustajien määrä riippuu koronatilanteesta

Tähän mennessä tulonsa on vahvistanut 14 risteilijää.

Kaikkien aikojen suurin Kotkassa vieraillut alus on viime vuonna Mussaloon ankkuroitunut yli 300-metrinen MSC Meraviglia, jonka kyytiin mahtuu noin 5 000 matkustajaa. Arkistokuva. Kuva: Ilmakuvauspalvelu Jarno Koivula

Kotkan-Haminan seudulle on ensi vuonna tulossa ennätysmäärä kansainvälisiä risteilyaluksia.

Tähän mennessä tulonsa vuodelle 2021 on vahvistanut 14 risteilijää. Osa aluksista saapuu Kotkan Kantasatamaan ja osa joko Haminan tai Mussalon satamaan.

Ensimmäisen aluksen on määrä saapua seudulle jo maaliskuussa. Risteilyvierailut jatkuvat tämän hetkisten tietojen perusteella elokuun loppuun saakka. Vilkkainta risteilyliikenne on näillä näkymin heinäkuussa, jolloin seudulla vierailee seitsemän alusta.

Mikäli koronapandemia rauhoittuu ja sallii normaalit risteilyalusten matkustajamäärät, alusten odotetaan tuovan Kotkan-Haminan seudulle lähes 40 000 risteilyvierasta ja yli 10 000 miehistön jäsentä.

Tälle vuodelle suunnitellut risteilyt peruuntuivat koronatilanteen takia. Kotkaan oli määrä tulla kuluneena kesänä yhteensä viisi risteilijää, joiden oli tarkoitus tuoda seudulle mukanaan noin 8 300 matkustajaa ja 2 500 miehistön jäsentä.

Lue lisää: