1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Terveysviranomaiset

Jukurien ottelut Mikkelissä saivat terveysviranomaisten hyväksynnän – muun muassa yhdessä katsomoista jatkossa maskipakko

Liiga-viikko on jo käynnissä ja pian sarjapisteistä pelataan myös Ikioma Areenalla.

Kuva: Janne Karinkanta / Yle

Jukurien Liiga-ottelut Ikioma Areenalla ovat saaneet terveysviranomaisten hyväksynnän.

Otteluiden turvallisuuden takaamiseksi otetaan käyttöön useita poikkeusjärjestelyitä asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi.

Suurin muutos on Ikioma Areenan jakaminen toisistaan erillisiin sektoreihin ja katsojakapasiteetin rajaaminen kauden alkaessa 2222 katsojaan. Katsojapaikoista suurin osa on istuma- ja seisomakatsomoa, loput asiakaspaikat sijaitsevat erilaisissa vip-tiloissa kuten aitioissa.

Areenan katsomot jaetaan neljään sektoriin, joiden välillä ei ole mahdollista liikkua kesken ottelun. Sektoreilla on omat sisäänkäynnit, wc-tilat ja myyntipisteet, jolloin asiakkaiden väliset kontaktit vähenevät. Sektoreiden enimmäiskatsojamäärät vaihtelevat 400-500 henkilön välillä.

Myös kasvomaskien käyttöön kannustetaan ja yksi katsomoista on kokonaan maskipakollinen. Maskipakollisessa katsomossa kaikilla katsojilla tulee aina olla maski tai visiiri. Myös ottelutapahtuman koko henkilöstö käyttää joko maskia tai visiiriä. Kasvomaskeja on jaossa ilmaiseksi jokaiselle otteluun saapuvalle.