1. yle.fi
  2. Uutiset

Ratikka vie Lentävänniemestä Tampereen keskustaan 20 minuutissa

Tampereen kaupunginhallitus puolsi odotetusti raitiotieverkon laajentumista.

raitioliikenne
Tampereen ratikka vaihe2
Matti Kurkela / Yle

Tampereen raitietieverkon laajeneminen sai odotetun tuen kaupunginhallituksessa.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että raitiotietä jatketaan Pyynikintorilta Lentävänniemeen. Valtuuston on tarkoitus päättää tästä 19. lokakuuta.

Raitiotien läntinen jatke on suunniteltu kulkemaan ensin Pyynikintorilta Pirkankatua, Sepänkatua pääradan yli ja edelleen Paasikivenkatua Santalahden uudistuvalle asuinalueelle. Seuraavalla toteutusosuudella raitiotie ylittäisi sillalla Paasikiventien ja kulkisi Näsisaaren kautta Hiedanrantaa ja siitä edelleen Niemenrannan alueen läpi Lentävänniemeen.

Toteutus Pyynikintorilta Santalahteen on tarkoitus aloittaa vielä tänä vuonna. Se maksaa lähes 85 miljoonaa euroa, josta valtio maksaa osan.

Raitiotie Pyynikintorilta Lentävänniemeen sisältää raitiotien kaksoisraidetta 6 633 metriä, yhdeksän raitiovaunupysäkkiä ja Näsisaaren pysäkkivaraukset, 17 ratavaihdetta, neljä raitiotien sähkönsyöttöasemaa, seitsemän uutta siltaa, kaksi muokattavaa siltaa ja seitsemän merkittävää tukimuuria ja kaksi tukimuurikaukaloa.

Raitiotielinjaa Hervannasta Lentävänniemeen liikennöidään 7,5 minuutin vuorovälillä. Matka-ajan Lentävänniemestä Keskustorille on arvioitu olevan raitiovaunulla noin 20 minuuttia.

Raitiotieliikenne on tavoitteena aloittaa Santalahteen vuonna 2023 ja Lentävänniemeen vuonna 2024.

Lue lisää:

Päätös Tampereen ratikan kakkosvaiheesta lähestyy

Kurkista Tampereen valmiiseen raitiovaunuun ensimmäisten joukossa – Yle esittelee ratikan sisätilat

Lue seuraavaksi