1. yle.fi
  2. Uutiset

Kasvomaskit käyttöön pääkaupunkiseudun kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa – opiskelijat hankkivat maskit omaan piikkiin

Suositus tulee voimaan torstaina 1. lokakuuta.

kasvomaskit
Nuori asettelee kankaista suojamaskia kasvoilleen.
Suosituksen asettamisella pyritään säästymään rankempien keinojen, kuten erilaisten aukiolorajoitusten tai etäopetukseen siirtymisen, käyttöönotolta. Kuvituskuva. Tiina Jutila / Yle

Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa, jos lähikontakteja ei voida välttää.

Suositus koskee siis esimerkiksi kirjastoja, liikuntapaikkoja, museoita ja toisen asteen oppilaitoksia, kuten ammattikouluja ja lukioita. Suositus voidaan ottaa käyttöön heti, mutta kuitenkin viimeistään torstaina 1. lokakuuta.

Kaupunkien yhteisessä tiedotteessa kerrotaan, että suosituksen tiukalla noudattamisella saatetaan välttyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja koulujen etäopetuksen, käyttöönotolta.

Kaupungin palvelujen asiakkaat hankkivat maskit omaan laskuunsa. Vähävaraiset voivat saada ilmaisia maskeja kaupunkien jakelupisteistä. Kuntien työntekijät voivat saada maskeja työnantajaltaan.

Esimerkiksi oppilaitoksissa siis opiskelijat hankkivat lähtökohtaisesti itse maskinsa ja opettajat saavat ne maksutta.

Suosituksen taustalla on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) huonontunut koronatilanne. Tauti on Husin alueella kiihtymisvaiheessa.

Lue myös:

Maskisuositus päivitetty: THL suosittaa maskin käyttöä epidemian kiihtymisvaiheessa myös yleisötilaisuuksissa, joissa turvaetäisyydet eivät toteudu

Teinit valmistavat kankaisia kasvomaskeja käsityötunnilla – miltä näyttää kun heille annetaan värejä, kangasta ja vapaat kädet?

Lue seuraavaksi