1. yle.fi
  2. Uutiset

Sairaalan jättilaajennuksen peruskivi muurattiin Rovaniemellä

Tiettävästi Rovaniemen suurin rakennushanke on suuruudeltaan 139 miljoonaa euroa.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Lapin keskussairaalan laajennustyömaa nosturista kuvattuna elokuussa 2020
Rovaniemen Ounasvaaran kupeessa on meneillään isot rakennustyöt.Toni Nieminen

Lapin keskussairaalan laajentaminen on edennyt peruskiven muuraukseen. Työmaan peruskiven muurasivat tiistaina ainakin Lapin sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Toini Sanila (kesk.),valtuuston puheenjohtaja Anitta Ylitörmänen (kesk.), sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela ja laajennushankkeen johtaja Janne Keskinarkaus.

– Työmaalla tehdään lohkoittain maarakennus-, perustus- ja runkotöitä. Työmaan vahvuus on tällä hetkellä 63 työntekijää ja henkilömäärä lisääntyy hankkeen edetessä. Työmaatehtävät ovat haasteelliset toimivan sairaalan vieressä, kuitenkin yhteistyö sairaalan henkilökunnan kanssa on toiminut erinomaisesti, aluejohtaja Marko Palonen YIT Suomi Oy:stä sanoo Lapin sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Keskussairaalan laajennuksen ensimmäisen osan rakentaminen alkoi viime keväänä ja sen on tarkoitus valmistua alkuvuonna 2023. Niin kutsuttuun kuumaan sairaalaan tulee uusi päivystyspoliklinikka, leikkaussalit, teho- ja valvontaosasto sekä välinehuollon ja sairaala-apteekin tilat. Uusi sairaala valmistuu vaiheittain, ensin valmiiksi tulevat leikkaussalit ja välinehuolto, viimeiseksi päivystyspoliklinikka.

Samassa yhteydessä sairaalanmäelle rakennetaan myös psykiatrinen sairaala.

Laajennuksen toinen vaihe valmistunee keväällä 2025. Toiseen vaiheeseen kuuluu psykiatrian avohoidon toimintaa, lasten ja nuorten psykiatrian poliklinikat sekä lasten ja nuorten poliklinikoita.

Lapin keskussairaalan peruskiveä muuraamassa sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela (vasemmalla) ja laajennushankkeen johtaja Janne Keskinarkaus
Peruskiveä muurasivat myös Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela ja projektinjohtaja Janne Keskinarkaus.Jenny Siivola

Rakentaminen maksaa yhteensä 138 miljoonaa euroa. Rakennustyömaa on tiettävästi Rovaniemen historian suurin.

Lue seuraavaksi