1. yle.fi
  2. Uutiset

Kanta-Hämeessä on todettu neljä uutta koronatartuntaa – Janakkalassa on asetettu koululuokka karanteeniin

Yhdellä Turengin koulun oppilaista on todettu koronatartunta.

COVID-19
Kuvassa on puhelin, jonka ruudulla on Koronavilkku-sovellus elokuussa 2020.
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä suosittelee kaikkia lataamaan koronavilkku-sovelluksen.Silja Viitala / Yle

Kanta-Hämeessä on jälleen todettu uusia koronatartuntoja. Maanantaina todettiin neljä uutta koronatartuntaa, joista kolme liittyy aiempiin tartuntaketjuihin. Sairaanhoitopiirin mukaan tiistaipäivään mennessä maakunnassa on todettu kaikkiaan 172 COVID-19-tartuntaa, joista 54 on todettu syyskuussa. Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi iäkästä koronapotilasta.

Kanta-Hämeessä tartuntalukujen kasvu oli vähäistä huhtikuusta lähtien ja hiipui keskikesällä. Syyskuun alkupuolelta lähtien tartuntojen määrä on noussut nopeasti yli THL:n määrittelemän kiihtymisvaiheen rajan. Syyskuun lopussa tartuntoja on Kanta-Hämeessä noin 12,5 tartuntaa 100 000 ihmistä kohden kahden viikon periodilla. Tartuntoja on todettu erityisesti Hämeenlinnan seudulla.

Syyskuussa Hämeenlinnassa on havaittu lukuisia tartuntaketjuja, joista on syntynyt useampia mahdollisia massa-altistustilanteita. Altistusten vuoksi esimerkiksi useiden koulujen oppilaita ja opiskelijoita on asetettu karanteeniin. Kanta-Hämeessä on tällä hetkellä karanteenissa noin 200 henkilöä, mutta on odotettavissa, että lukema nousee jälleen. Tartuntoja on havaittu pääasiassa nuorilla.

Turengin koulussa luokka karanteeniin

Janakkalan kunnasta kerrotaan, että Turengin koulussa on varotoimenpiteenä asetettu yksi koululuokka karanteeniin ja etäopetukseen korona-altistuksen vuoksi. Yhdellä oppilaista on todettu koronatartunta, jonka tartuntaketju on tiedossa. Koululta karanteenissa on 22 lasta ja kaksi aikuista. Lisäksi karanteeniin on asetettu koronapositiivisen oppilaan perhe. Luokka on karanteenissa syyslomaan 12. lokakuuta saakka.

Janakkalassa todettiin maanantaina myös toinen koronatartunta, kun Janakkalan Pallon P12 -joukkueen toimihenkilö sai positiivisen koronatestituloksen. Joukkueessa pelaavien lasten vanhempia on tiedotettu asiasta.

Terveyskeskus on antanut ohjeet kaikille karanteenissa oleville siitä, miten toimia karanteenin aikana ja mahdollisten oireiden ilmetessä. Koronaoireet voivat olla hyvin lieviä, joten muun muassa lievä nuha on s (siirryt toiseen palveluun)yy mennä koronatestiin.

Lue seuraavaksi