1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Lisää joukkoaltistumisia Keski-Uudellamaalla: ilmaantuvuusluku jyrkässä nousussa, tilanne muuttunut nopeasti

Koronavirukseen sairastuneiden ilmaantuvuusluku on noussut Keski-Uudellamaalla jo 31 tartuntaan 100 000 asukasta kohden.

Altistumisia on tapahtunut oppilaitoksissa ja liikuntaharrastuksissa. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Keski-Uudellamaalla on todettu useita uusia joukkoaltistumisia koronavirukselle. Kaikkiaan altistuneita on Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueella tällä hetkellä sadoittain. Kuntayhtymässä ovat mukana Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Tuoreimmat tiedossa olevat altistumiset ovat tapahtuneet Lepsämän koululla ja nuorten jalkapalloharjoituksissa Nurmijärvellä sekä Careerian ammatillisessa oppilaitoksessa Keravalla viime viikolla. Oppilaitoksessa altistuneita on noin 20 henkilöä, joista puolet ovat Keusoten alueelta.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen on huolissaan tilanteesta.

– Tilanne on lähtenyt muuttumaan varsin nopeasti. Vielä muutama viikko sitten ilmaantuvuusluku oli yhdeksän 100 000 asukasta kohden. Erityinen huoli on se, että koronaan sairastuneiden myötä tulee nyt laajoja joukkoaltistuksia, jotka kuormittavat voimakkaasti tartunnanjäljitystä, hän kommentoi sähköpostitse.

Koronavirukseen sairastuneiden ilmaantuvuusluku on noussut Keski-Uudellamaalla jo 31 tartuntaan 100 000 asukasta kohden.

Joukkoaltistumisia on todettu Nurmijärvellä aikaisemmin erityisesti jääkiekkoharrastajien keskuudessa. Klaukkalan jäähalli onkin parhaillaan suljettu laajojen altistumisien takia.

Pääkaupunkiseudun kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluihin annettiin maskisuositus tänään tiistaina. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä antoi vastaavan maskisuosituksen toiminta-alueelleen jo viime perjantaina.

– Toivomme, että kuntalaiset ottavat nyt maskin käytön tosissaan, jotta tilanne saadaan hallintaan, Laitinen-Parkkonen kirjoittaa.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä muistuttaa, että oireisena ei saa lähteä urheilemaan eikä muihinkaan harrastuksiin.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Näin koronavirus alkoi levitä suomalaisissa jääkiekkojoukkueissa – vaikutukset ovat ulottuneet jo neljään kaupunkiin vain muutamassa päivässä

Koronaviruksen voi saada käytännössä nyt mistä vain: HUSin alueella suositellaan yksityistilaisuuksien koon pitämistä enintään 20 hengessä, maskisuositus entistä vahvempi