1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lestijärvi

Lestijärvi jatkaa neuvotteluja Teerinevan ostosta

Kunta on tarjonnut alueesta 115 000 euroa.

Lestijärvi
Joutenneva.
Hiilipörssi on ennallistanut aiemmin Lestijärvellä Joutennevan, josta kuva.Kalle Niskala / Yle

Lestijärven kunta jatkaa neuvotteluja Teerinevan ostamisesta suojelutarkoitukseen. Kunta on tehnyt Vapolle ostotarjouksen 330 hehtaarin alueesta, mutta neuvottelupöytään ei ole vielä päästy.

Kunta on tarjonnut alueesta 115 000 euroa.

Kunnanhallitus antoi valtuudet neuvottelujen jatkolle. Yksi jäsen jätti eriävän mielipiteen, hän vetosi kunnan taloustilanteeseen.

Ympäristöyhdistys on vedonnut kaupan puolesta ja asiasta on avattu myös nettiadressi. Ympäristöyhdistyksen mukaan suon ennallistaminen parantaisi huomattavasti järven vedenlaatua.

Ympäristöyhdistys haluaisi kunnan ostavan alueen, jotta jatkokäytön ympäristöystävällisyys voitaisiin taata.

Lestijärven ympäristöyhdistys patistaa kuntaa ostamaan kiistoja aiheuttaneen Teerinevan: "Ennallistaminen parantaisi huomattavasti järviveden laatua"

Vapo suunnitteli pitkään turpeennostoa Teerinevalla, mutta hanke kariutui, koska ympäristölupaa ei herunut.

Viime aikoina yhtiö on alkanut kaupata maitaan. Se on tehnyt yksityishenkilöiden kanssa kaupat samaan kokonaisuuteen liittyvästä runsaan sadan hehtaarin alueesta Paskolamminnevalla. Tässä kuussa jätetyssä valtuustoaloitteessa esitetään, että kunta käyttäisi etuosto-oikeuttaan ja hankkisi nevan suojelutarkoitukseen.

Tässä asiassa kunnanhallitus otti vielä aikalisän. Kunta haluaa keskustella ostajan kanssa ja saada lisätietoja alueen suunnittelusta. Aikaa etuosto-oikeuden käyttämiseen on kolme kuukautta.

Vapo myy maitaan nettihuutokaupassa, koska turpeen energiakäyttö vähenee – Henri Pulkkinen osti metsää sijoituksena lapsilleen

Lue seuraavaksi