1. yle.fi
  2. Uutiset

Janakkalassa harkitaan yövahtia maatilalle jolla susi vierailee

Sähköaidan rakentaminen on myös edelleen harkinnassa.

susi
Susi Ähtärin eläinpuistossa
Esimerkiksi paikallinen metsästäjät voisivat päivystää sutta, arvioi Janakkalan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Kari Sankala. Arkistokuvan susi on kuvattu Ähtärin eläinpuistossa.Pasi Takkunen / Yle

Janakkalassa harkitaan yövahtien järjestämistä maatilalle suden varalle. Sutta kiinnostavan pihaton suojaaminen sähköaidalla on niin ikään harkinnassa, mutta suuren pihaton aitaaminen sähköllä on kallis operaatio, kertoo toiminnanjohtaja Kari Sankala Janakkalan riistanhoitoyhdistyksestä.

Mikäli karjatilalle järjestetään yövartiointi, se vaatii yhden tai kahden ihmisen saamista vartioon. Myös suden karkottamista mietitään edelleen.

Susi on runsaan kuukauden ajan käynyt janakkalalaisella karjatilalla useita kertoja ja sen uskotaan aiheuttaneen useiden eläinten kuoleman. Viimeksi sudesta tehtiin havaintoja kahteen otteeseen perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Sankala kertoo, että kyseessä on todennäköisesti yksinäinen susi. Eläin on mennyt pihattoon sisään sen rauta-aidan tukien välistä ja käynyt aina keskikokoisten vasikoiden kimppuun.

Lue seuraavaksi