1. yle.fi
  2. Uutiset

Pöytyän kunnanhallitus käynnisti selvitystyön epäillyistä johtamisongelmista – kunnanjohtaja teki työsuojeluilmoituksen

Selvitystyön tekee ja arvioi ulkopuolinen riippumaton taho.

Pöytyä
Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan nuija.
Väitteet Pöytyän johtamisongelmista tulivat kunnanhallitukselle yllätyksenä. Arkistokuva.Miikka Varila / Yle

Pöytyän kunnanjohtaja Anu Helin on jättänyt kunnanhallitukselle työsuojeluilmoituksen liittyen pitkäaikaiseen työssään kokemaansa häirintään. Asiasta kertoo kunnanhallitus tiedotteessaan.

Taustalla on Turun Sanomien (siirryt toiseen palveluun)viime perjantaina julkaisema artikkeli, jossa esitettiin väitteitä Pöytyän henkilöstöjohtamisen ongelmista. Jutussa todettiin kolmen nimettömänä esiintyneen henkilön joutuneen epäasiallisen kohtelun kohteeksi ollessaan palvelussuhteessa kuntaan.

Kunnanhallituksen mukaan väitteet huonosta johtamisesta tai epäasiallisesta kohtelusta eivät ole tulleet aiemmin sen tietoon.

Kunnanhallitus ilmoittaa Pöytyän kunnan suhtautuvan lehden väitteisiin ja kunnanjohtajan jättämään työsuojeluilmoitukseen erittäin vakavasti ja ryhtyvän pikaisiin toimenpiteisiin asian selvittämiseksi.

Asiasta on käynnistetty selvitystyö, jonka tekee ja arvioi ulkopuolinen riippumaton taho. Kunnanhallituksen mukaan kaikille asianosaisille varataan mahdollisuus tuoda esiin oma käsityksensä tilanteesta ja siihen johtaneista syistä. Selvityksen perusteella toteutetaan kaikki asian vaatimat korjaavat toimenpiteet.

Lisäksi kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan yksimielisesti ryhtyä kunnanjohtajan jättämän ilmoituksen perusteella työnantajaa velvoittavan lainsäädännön mukaisiin toimenpiteisiin. Selvitystyö ja korjaavat toimenpiteet tehdään työsuojeluviranomaisen ohjeistuksen mukaisesti.

Kunnanhallitus toteaa, että Pöytyällä on nollatoleranssi kaikenlaista työssä syrjintää ja kiusaamista sekä fyysistä että henkistä väkivaltaa kohtaan.

Lue seuraavaksi