1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pesäpallo

Kouvolan Pallonlyöjien kotikenttä kunnostetaan – kentän 22 vuotta vanhaa pintaa on jouduttu paikkailemaan vuosittain

Kouvolan pesäpallostadionin hiekkatekonurmi vaihdetaan uuteen.

pesäpallo
Kouvolan pesäpallostadionin pintaa puretaan
Vanhaa hiekkatekonurmea irrotettiin Kouvolan pesäpallokentältä tiistaina.Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan pesäpallokentällä on aloitettu näkyvät kunnostustyöt.

Tällä viikolla alkaneessa remontissa Kouvolan Pallonlyöjien kotikentän hiekkatekonurmi vaihdetaan uuteen.

Nykyinen tekonurmi on asennettu kentälle 22 vuotta sitten, ja sen kulumia on jouduttu paikkailemaan vuosittain erityisesti kotipesältä, jossa pelaajat liikkuvat eniten.

– Kenttä on kovettunut, kun siitä on kulunut nukka pois. Kulunut kenttä on jaloille kova alusta. On hieno juttu, että kentälle tulee uusi pinta, KPL:n kakkospelinjohtaja Saku Kapanen sanoo.

KPL:n myyntipäällikkö Simo Pyöriän mukaan hiekkatekonurmen käyttöikä on tavallisesti 10-20 vuotta.

– Nyt saadaan kerralla ehjä kenttä. Nykyinen kenttä on aika monesta suikaleesta tehty tilkkutäkki. Se on edelleen ajanut asiansa, mutta nyt sille tulee lisää käyttöikää, Pyöriä sanoo.

Kouvolan pesäpallostadionin pintaa
Kouvolan pesäpallokentän nykyinen hiekkatekonurmi on kulunut erityisesti kotipesän alueelta.Pyry Sarkiola / Yle

Kenttä suurenee

Pinnan uusimisen yhteydessä kenttää myös laajennetaan niin, että stadionille mahtuu jatkossa kaksi juniorikenttää vierekkäin. Laajennus hyödyttää sekä koulujen liikuntaryhmiä että Kouvolassa järjestettäviä pesisleirejä.

Vahvimmin kenttään on jatkossakin merkitty miesten ja naisten kentän rajat, mutta lisäksi kenttään tehdään kulmamerkinnät juniorikentille. Tarpeen tullen juniorikenttien ääriviivat on helppo tehdä kenttään.

– Näen, että koululiikunta on tässä yksi voittaja. Nyt he laittavat tötsiä kentälle merkiksi, mutta jatkossa se onnistuu paremmin. Koululiikunta on myös seuranäkökulmasta äärimmäisen tärkeää. Jos lapsilla on mahdollisuus opetella pelaamaan pesistä koulussa, he syttyvät lajille todennäköisemmin, Simo Pyöriä sanoo.

Kouvolan pesäpallostadionin pintaa puretaan
Kentän laitojen mainokset on irrotettu remontin tieltä, sillä hiekkatekonurmen uusiminen saattaa vaatia pääkatsomon väliaikaista siirtämistä.Pyry Sarkiola / Yle

Mainokset myöhästymässä

Kentän kunnostus olisi tarkoitus saada valmiiksi ennen ensilumen tuloa. Kentälle haluttaisiin kerralla yhtenäinen lumipeite, jotta se ehtisi painautua tiiviiksiä ennen ensi kautta.

Tavoiteaikatauluun ei Simo Pyöriän mukaan välttämättä kuitenkaan pystytä, koska osa kentän pintaan tulevista mainoksista ei välttämättä valmistu ajoissa.

– Osa mainoksista joudutaan ehkä asentamaan jälkikäteen, mutta ne ovat lähinnä kentän rajojen ulkopuolella, eivätkä vaikuta pelaamiseen, Pyöriä sanoo.

Lue seuraavaksi