Hyppää sisältöön

Epäiltyjen tuhopolttojen sarja ratkeamassa Pirkanmaalla: Saman miehen epäillään sytyttäneen koulun, kirkon ja lukuisia muita paikkoja

Pirkanmaalla tutkittiin kesällä lukuisia tuhopolttoja. Toinen palojen sarja johdatti poliisit epäillyn jäljille.

Tampereen Tesomalla sijainnut omakotitalo ja matkailuauto tuhoutuivat palossa. Kuva: Marko Melto / Yle

Harvinainen tuhopolttojen sarja on selviämässä Pirkanmaalla. Teoista epäillään samaa miestä.

Nyt epäiltynä oleva mies on tuomittu myös aiemmin lukuisista vahingonteoista Pirkanmaalla. Vuonna 2002 Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen 35 teosta, joista pääosa oli sytyttämällä aiheutettuja vahingontekoja. Epäilty on tuomittu myöhemmin myös syyntakeettomana vastaavista vahingonteoista.

Ensin kesäkuun alussa syttyi entinen autokorjaamo Nokialla. Rakennus oli alkujaan toiminut Nokia Oy:n saunarakennuksena. Pelastuslaitos sammutti korjaamorakennuksen, mutta ulkorakennus tuhoutui täysin.

Pelastuslaitoksen ollessa tulipalopaikalla sammutustöissä tuli tietoon, että noin 700 metrin päässä palaa Lauttalan vanha puinen koulu. Palon sammuttaminen oli vaikeaa ja jatkui tuntien ajan.

Vain kymmenen päivän päästä tulipalot jatkuivat Nokialla. 13. kesäkuuta yöllä Nesteen huoltoasemaa vastapäätä tallin seinää oli sytytetty useammasta kohdasta.

Samanaikaisesti tämän palon kanssa paloi postilaatikkorivistö ja pressu. Tämäkään ei riittänyt. Kesäkuussa kertaalleen jo sammutettu entinen autokorjaamo paloi nyt kokonaan. Illalla syttyi palo vuorostaan työväenopistolla.

Tulipaloja oli Nokialla samana päivänä lähekkäin samalla alueella. Kuva: Joonas Haverinen / Yle

Omakotitalo paloi täysin

Sitten poliisi alkoi tutkia Tampereella Tesomalla elokuun alussa sattuneita paloja. Alueella sijaitseva omakotitalo tuhoutui palossa täysin. Palossa tuhoutui myös talon vieressä ollut autokatos ja siellä ollut matkailuauto.

Omakotitalon lisäksi samalla Ristimäenkadulla paloi myös varastorakennus ja postilaatikko.

Tampereen Tesomalla omakotitalo ja matkailuauto tuhoutuivat. Kuva: Marko Melto / Yle

Myös kirkko yritettiin sytyttää

Viikonlopun aikana poliisi sai tietoa myös muista tuhotyön yrityksistä Tesomalla. Jälkien perusteella Tesoman kirkko yritettiin sytyttää, ja kohteena oli ollut myös kirkon läheisyydessä ollut auto.

Tesoman palo johdatti poliisit epäillyn tuhopolttajan jäljille. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Luoto sanoo, että tutkinnassa oli apua esimerkiksi Tesoman alueen valvontakamerakuvista.

Epäilty on osaltaan selvittänyt tapahtumia. Rikoskomisario ei voi ottaa kantaa epäillyn syihin teoille.

Pirkanmaan käräjäoikeus jatkoi tiistaina epäillyn vangitsemista. Häntä epäillään noin kymmenesta teosta, joukossa on lukuisia vahingontekoja ja törkeitä vahingontekoja sekä törkeä tuhotyö ja tuhotyön yritys.

Lue lisää:

.
.