Hyppää sisältöön

Rovaniemen päihdepalvelut kootaan yhteen: A-klinikka ja korvaushoitoklinikka sairaanhoitopiiriltä kaupungille

Lapin sairaanhoitopiiriltä kaupungille siirtyisivät A-klinikka ja korvaushoitoklinikka.

Lapin aluehallintovirasto on kehottanut Rovaniemen kaupunkia järjestämään päihdepalvelut lain vaatimalla tavalla. Kuvituskuva. Kuva: Linus Hoffman / Yle

Rovaniemen kaupunki on kokoamassa päihdepalvelut yhteen. Lapin sairaanhoitopiiriltä kaupungille siirtyisivät A-klinikka ja korvaushoitoklinikka.

Päihdepalvelut olisivat samassa organisaatiossa ensi vuoden alusta lähtien. Kaupungin mukaan tavoitteena on rakentaa asiakaslähtöiset, helposti saavutettavat ja vaikuttavat päihdepalvelut sujuvana kokonaisuutena kaiken ikäisille.

Rovaniemen kaupungin perusturvalautakunta käsittelee valmisteluvaiheen esiselvitystä keskiviikkona. Lapin sairaanhoitopiirin yhtymähallitus on käsitellyt asiaa viime viikolla. Siirrosta päättää Rovaniemen kaupunginvaltuusto loka-marraskuussa.

Lisäksi Rovalan Setlementti ry:n ylläpitämän Lapin Nuorisoasema Rompun palvelut siirtyvät kaupungille aiempien päätösten mukaisesti. Romppu tarjoaa päihdehuollon hoito- ja kuntoutuspalveluita alle 25-vuotiaille.

Kaupunki järjestää tällä hetkellä omana toimintanaan päihdekuntoutujien asumispalveluja ja tukee päihdekuntoutujien osallisuutta erilaisin toimintamuodoin.

Rovaniemen kaupungilla on ollut ongelmia terveydenhuollon ja sosiaalihuollon palvelujen yhteensovittamisessa päihdepalvelujen asiakkaille. Tämän takia myös Lapin aluehallintovirasto on kehottanut Rovaniemen kaupunkia ryhtymään tarvittaviin toimiin päihdepalvelujen järjestämisvelvollisuuden täyttämiseksi lain vaatimalla tavalla.

Kaikkien päihdepalvelujen toimitilat säilyvät muutoksen alkuvaiheessa entisellään.

.
.