1. yle.fi
  2. Uutiset

Golfkentät täyttyvät nyt kotimaisista pelaajista, kun korona perui suomalaisten golfmatkat ulkomaille – katso suora lähetys Yle Areenasta kello 12 alkaen

Erityisesti nuoret aikuiset ja juniorit ovat löytäneet lajin pariin.

golfkentät
Golfbollar på Bruksgolf i Pojo.
Katso suora lähetys Lappeenrannan Tuosan golfkentältä kello 12 alkaen.

Golfharrastajien määrä on kasvanut rajusti koko Suomessa. Golf on yksi harvoista liikuntamuodoista, jota on uskallettu harrastaa koronasta huolimatta.

Katso suora lähetys Lappeenrannan Tuosan golfkentältä Yle Areenasta kello 12 alkaen. Golfin viehätyksestä ovat lähetyksessä kertomassa ammattilaiseksi tähtäävä 18-vuotias Ada Huhtala sekä innokkaat harrastajat Roosa Routti,Patric Huittinen jaRoope Suokas.

Erityisesti nuoret aikuiset ja juniorit ovat löytäneet lajin pariin. Nuoria lajin pariin vetää Suomen golfliiton mukaan lajin sosiaalisuus ja pelin tasoitusjärjestelmä, joka mahdollistaa eritasoisten pelaajien keskinäisen, tasaväkisen kilvoittelun.

Myös koronaviruksesta johtuvat matkustusrajoitukset ovat lisänneet kotimaassa tapahtuvaa golfmatkailua. Kierrosmäärät ovat kasvaneet monilla kentillä lähes 30 prosenttia viime vuodesta.

Viipuri golf Oy:n toimitusjohtaja Kari Kalin kertoo lähetyksessä kentän tämän hetkisestä tilanteesta. Kalin mukaan kentällä päästiin tällä kaudella lähes 30 000 kierrokseen.

Katso suora lähetys Yle Areenasta kello 12 alkaen. Toimittajana golfkentällä on Sirkka Haverinen.

Lue seuraavaksi