Hyppää sisältöön

Laulaja Mika Ikonen vaihtoi baarit kansallispuistoihin ja luontopolkuihin: “Aletaan olla siinä iässä, että tällaiset kiinnostavat”

Ahkera muusikko tarvitsee metsää rauhoittumiseen ja stressin lievittämiseen.

Mika Ikonen rauhoittuu luonnon helmassa: "Metsään on hyvä mennä huutamaan"
Mika Ikonen rauhoittuu luonnon helmassa: "Metsään on hyvä mennä huutamaan"

Käsityöläisistä ja 1990-luvulla huippusuositusta XL5-bändistä tuttu muusikko Mika Ikonen vieraili maanantai-iltana Puoli seitsemän -ohjelmassa. Hyvinkäälle juurtunut mies kertoi haastattelussa harrastavansa vaimonsa kanssa kansallispuistoissa kiertämistä. Ensimmäisen reissun pariskunta teki parisen vuotta sitten, vailla sen suurempia suunnitelmia.

– Lähdettiin vain ajamaan pohjoiseen Lappiin. Mentiin vain fiiliksen mukaan, että kiivetään aina jonnekin tunturille. Sitten yhdeksältä ruvetaan katsomaan, että missä olisi lähellä joku majoitus ja mennään sinne yöksi.

Viime vuonna matkakohteena oli Norja, tänä vuonna reissut ovat ymmärrettävistä syistä suuntautuneet kotimaahan. Vierailun arvoisia paikkoja voi löytyä aivan kotikulmiltakin. Ikonen nostaa esiin Hyvinkään Terveysmetsän ja sen luontopolun.

– Tässä aletaan olla siinä iässä, että kaikki tällaiset kiinnostavat. Ennen olisi viety vieraat baareihin, nyt käydään suolla, Ikonen naureskelee.

Hyvinkää on Ikoselle muutenkin tärkeä paikka.

– Muutin Hyvinkäälle XL5:n perässä ja tapasin siellä rakkauteni. Jäin sinne, koska löysin sieltä helposti ystäviä. Ja oli helppoa jäädä sinne, koska vaimo oli sieltä kotoisin. Tavallaan uusi elämäni alkoi sieltä ja sinne lapset ovat syntyneet. Se on minulle rakas paikka, Ikonen summaa.

Puoli seitsemässä vietetään tällä viikolla Rakas kotipaikkani -teemaviikkoa, jonka aikana viisi julkisuuden henkilöä esittelee kotipaikkakuntaansa tv-kameroille.

Katso Mika Ikosen koko haastattelu Yle Areenasta: