1. yle.fi
  2. Uutiset

Kirjasto peruu Hämeenlinnassa kaikki ryhmäkäynnit ja satutunnit

Kirjasto ottaa käyttöönsä uusia rajoituksia koronaepidemian takia Hämeenlinnassa.

kirjastot
Kirjaston aulassa yksi asiakas.
Hämeenlinnan peruskorjattu pääkirjasto avautui lainaajien käyttöön syyskuun alussa.Anne-Maria Niskanen / Yle

Hämeenlinnassa kaupunginkirjastossa otetaan käyttöön lisää rajoituksia, koska koronavirustilante on siirtynyt Kanta-Hämeessä kiihtymisvaiheeseen. Kaupunginkirjasto on päättänyt perua kaikki ryhmäkäynnit ja satutunnit 30. syyskuuta alkaen.

Rajoituksia perustellaan sillä, että kirjastot eivät pysty takaamaan kahden metrin turvavälejä tai huolehtimaan siitä, että esimerkiksi koululaisten ryhmät eivät ole kosketuksissa muihin asiakkaisiin.

Pääkirjastossa järjestetään kuitenkin edelleen pienimuotoisia tapahtumia Kirjastotorilla ja Avolavalla, jossa on mahdollista pitää turvavälejä. Tapahtumien osallistujamäärää rajoitetaan ja tilaisuuksiin osallistuville suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Kirjastoautoissa saa jatkossa olla vain viisi asiakasta kerrallaan, myös koulupysäkeillä. Kouluja ja päiväkoteja palvellaan muun muassa tarjoamalla lapsille luettavaksi kirjapaketteja.

Yksilölliset digiopastukset ja lähikirjastojen digikerhot jatkuvat. Kaikissa opastuksissa sekä opastaja että opastettava pitävät maskia. Myös digikerhoissa osallistujamäärä on rajoitettu ja osallistujille suositellaan maskin tai visiirin käyttöä.

Lue seuraavaksi