1. yle.fi
  2. Uutiset

Huhtasuon koulun 8. ja 9. luokkalaiset viikoksi etäopetukseen - päätöksellä turvataan opetuksen jatkuminen ja oppilaiden turvallisuus

Koulun henkilökuntaa on ollut karanteenien takia poissa normaalia enemmän, eikä tilalle ole saatu palkattua riittävästi sijaisia.

Jyväskylä
Paljon koululaisten vaatteita ja reppuja naulakossa.
Etäopetukseen siirtyy 230 oppilasta. Kuvituskuva.Niko Mannonen / Yle

Jyväskylän kaupunki linjasi tänään, että Huhtasuon koulun 8. ja 9. luokat siirretään viikoksi etäopetukseen koronatilanteen vuoksi. Etäopetukseen siirtyy noin 230 oppilasta.

Ryhmien yhdistely tai muut hätäratkaisut, joita normaalioloissa tehtäisiin, eivät olleet mahdollisia vallitsevassa koronatilanteessa.

Kaupungin sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo kertoo, että kaupungilla seurataan koulujen tilannetta tarkasti. Huhtasuon koulun toimenpiteellä pyritään luomaan turvallista ilmapiiriä isoon kouluun.

– Paikoissa kuten Huhtasuo, jossa on tuhat ihmistä päivässä, ollaan enemmän tai vähemmän välillä lähikontakteissa, vaikka kuinka yritettäisiin pitää turvaväleistä kiinni.

Etäopetukseen siirtyminen on turvatoimenpide ison koulun koronatilanteessa.

– 8. ja 9. luokkalaiset ovat etänä muutaman päivän. He ovat vanhimpia peruskoulussa, ja varmasti pystyvät tällaisen pätkän kevään pohjalta selviytymään, Leisimo sanoo.

Jyväskylän kaupungin sivistyspalveluiden toimialajohtaja, perusopetuksen palvelujohtaja, Huhtasuon yhtenäiskoulun rehtori ja tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioivat alkuviikosta, että poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtyminen on henkilöstövajeen vuoksi välttämätöntä. Päätöstä tehdessä kuultiin perusopetuslain mukaisesti myös Huhtasuon yhtenäiskoulun oppilaskuntaa.

Huhtasuon koulussa on yhteensä reilu 800 oppilasta. Alempien luokkien opetus jatkuu normaalisti.

Jyväskylän kaupunki kertoi sunnuntaina, että yksi Huhtasuon yhtenäiskoulun luokka, yhteensä 23 oppilasta ja lisäksi 7 luokan kanssa toiminutta henkilökunnan jäsentä on määrätty karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia.

Lue myös:

Uusimmat koronatiedot Keski-Suomesta: THL: Jyväskylässä keskiviikkona kuusi tartuntaa, Äänekoskella yksi, Yökerhot ja baarit todennäköisesti kiinni jo kello 23, epidemia kiihtymisvaiheessa

Lue seuraavaksi