Hyppää sisältöön

Sanoma aloittaa 160 henkilöä koskevat yt-neuvottelut Vantaan ja Tampereen painoissa

Yhtiö arvioi, että yhteensä yli 20 henkilöä voidaan irtisanoa.

Sanoma osti Alma Medialta Manun painon Tampereella tämän vuoden helmikuussa. Arkistokuva vuodelta 2013. Kuva: Mika Jyrävä / Yle

Mediayhtiö Sanoma aloittaa yt-neuvottelut kahdessa kirjapainossaan. Yt-neuvottelut koskevat noin 160 työntekijää Sanomalan painossa Vantaalla ja Sanoma Manun painossa Tampereella.

Yritys hakee toimintojen uudelleenjärjestelyillä säästöjä. Yhtiö perustelee yt-neuvotteluja markkinan muutoksella ja painettujen lehtien kysynnän laskulla.

Toteutuessaan suunnitelmat johtaisivat arviolta arviolta yhteensä enintään kahdentoista henkilön irtisanomiseen Sanoma Manussa ja ja kymmenen henkilön irtisanomiseen Sanomalassa. Lisäksi voi tulla muutoksia neuvottelujen kohteena olevien henkilöiden työsuhteen olennaisissa ehdoissa ja töiden järjestelyissä.

Sanomalehtien painosmäärät ja laajuudet ovat laskeneet Sanoman mukaan merkittävästi viime vuosina. Lisäksi päivätuotannossa painettujen suoramarkkinointituotteiden ja liitteiden kysyntä on laskenut, tuotantoa siirtynyt iltaan ja yöhön ja kilpailua siirtynyt kansainvälisille markkinoille.

Sanoma osti Alma Medialta Manun tämän vuoden helmikuussa.

Lue lisää: