1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori Energia

Pori Energia nostaa taas sähkönsiirron hintaa – korotus lähes 25 prosenttia viidessä vuodessa

Korotus on vuodenvaihteessa keskimäärin 5,6 prosenttia nykyisiin verollisiin hintoihin.

Pori Energia
voimalinja ja poutainen taivas
Pori Energian alueen sähkönsiirron hinnat kohoavat.Esko Jämsä / AOP

Sähkön siirtohinnat kohoavat taas Pori Energian verkkoalueella. Yhtiö tiedottaa keskimääräisen nousun olevan 5,6 prosenttia verollisiin hintoihin vuodenvaiheesta alkaen.

Pori Energia Sähköverkot -yhtiö perustelee korotuksia verkkoon tehtävillä investoinneilla ja toteaa, että korotuksen jälkeenkin yhtiön hinnat ovat valtakunnallisen keskiarvon alapuolella.

– Pori Energia Sähköverkot Oy on investoinut noin 10 miljoonaa euroa vuosittain sähköverkkoon. Tehdyillä investoinneilla on parannettu merkittävästi sähkönjakelun luotettavuutta, jota testattiin viimeksi Aila-myrskyn yhteydessä, yhtiön toimitusjohtaja Pekka Ohrankämmen sanoo.

Esimerkkilaskelmissa kerrostaloasuja, jolla on 2 500 kWh:n vuosikulutus, hinta nousee 1,63 euroa kuukaudessa. 5 000 kWh:n kulutuksella rivi- tai omakotitalossa hinnan nousu on 2,07 euroa kuussa, 19 000 kWh:n omakotitalossa 4,32 euroa kuukaudessa.

Merkittävä korotus vuosien mittaan

Sähkön siirtohinnat kohosivat viimeksi tämän vuoden alussa 3,6 prosenttia. Viidessä vuodessa Pori Energian sähköverkkoyhtiö on korottanut hintoja keskimäärin yhteensä lähes 25 prosenttia.

Pori Energia Sähköverkot Oy:llä on yli 50 000 sähköverkkoasiakasta. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan sen hinta riippuu asiakkaan sähköverkkoyhtiön määräyksistä.

Sähkön siirtohintoja valvoo jälkikäteen (siirryt toiseen palveluun) Energiavirasto.

Lue seuraavaksi