1. yle.fi
  2. Uutiset

Lieksan koronavirustilanne on pysynyt ennallaan – rajoitustoimia jatketaan varotoimenpiteenä

Rajoitustoimia jatketaan Lieksassa 7. lokakuuta asti.

Pohjois-Karjala
Sanni Taskinen ja Silja Pehkonen kävelevät Lieksassa.
Lieksan kaupungin kouluissa tai varhaiskasvatuksessa ei ole havaittu koronavirustartuntoja.Pauliina Tolvanen / Yle

Lieksan koronavirusryppäässä ei ole viimeisen vuorokauden aikana tullut esille uusia tartuntoja, tiedottaa Siun sote ja Lieksan kaupunki.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo, että Siun sote ja Lieksan kaupungin valmiusryhmä ovat päättäneet jatkaa kaupungin alueella rajoitustoimia varotoimenpiteenä 7. lokakuuta saakka.

Kaikkiaan ryppäässä on todettu 30 koronavirustartuntaa kotimaassa ja yksi ulkomailla. Karanteeniin asetettuja altistuneita on yli sata.

Siun sote suosittelee kasvomaskien käyttöä Lieksan kaupungin alueella kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Kasvomaskisuositusta laajennetaan koskemaan myös Lieksan toisen asteen oppilaitoksia.

Siun soten yhtymähallitus päättää huomenna torstaina kokouksessaan yli 50 hengen yleisötilaisuuksien kiellon jatkamisesta kaupungin alueella. Siun soten epidemiologien arvion mukaan kiellon jatkamiselle ei ole tarvetta, jos tapahtumissa noudatetaan tarkkaan hygieniaohjeita ja turvallisuusjärjestelyjä.

Lue myös:

Lieksan koronaryppäässä nyt jo 16 tartuntaa – altistuneita yli 60 ja määrä on kasvussa

Lieksan koronaryppäässä altistuneiden kartoitus on yhä kesken, tartuntoja yhteensä 12 – tartunnan alkuperä todennäköisesti Keski-Euroopassa

Lue seuraavaksi