1. yle.fi
  2. Uutiset

Saimaan ja Saaristomeren yhdistävien laaturisteilyjen suunnittelu alkoi – mallia Norjasta ja Keski-Euroopasta

Etelä-Karjalan liitto on myöntänyt rahoitusta hankkeelle, jonka avulla suunnitellaan Saimaan ja Saaristomeren yhdistäviä laaturisteilyjä.

Saimaa
Saimaan kanava. Mälkiän sulku.
Parhaillaan suunniteltavien Saimaan ja Saaristomeren yhdistävien laaturisteilyjen toteuttaminen vaatii esimerkiksi Saimaan kanavan sulkujen pidentämistä.Kari Saastamoinen/ Yle

Etelä-Karjalassa aletaan kehittää Saimaan ja Saaristomeren yhdistäviä laaturisteilyjä.

Tavoitteena on rakentaa risteilykokonaisuus (siirryt toiseen palveluun), joka houkuttelisi matkailijoita rannikon ja Saimaan satamissa ja reitin varrella sijaitseviin yrityksiin sekä luontokohteisiin. Mallia otetaan muun muassa Norjan rannikkoristeilyistä ja Keski-Euroopan sisävesiristeilyistä.

Etelä-Karjalan lisäksi laaturisteilyjen suunnitteluun lähtevät mukaan Uusimaa, Kymenlaakso, Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala.

Alkusysäyksenä risteilyhanke on saanut 60 000 euron rahoituksen Etelä-Karjalan liitolta.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat alustavasti 300 000 euroa. Hankkeeseen on haettu rahoitusta myös useista muista maakunnista.

Hankkeen projektipäälliköksi on valittu lappeenrantalainen Timo Rissanen, jolla on yli 20 vuoden kokemusta matkailualan erilaisista tehtävistä.

Laaturisteilyjen aloittaminen vaatii esimerkiksi Saimaan sulkujen pidentämisen.

Lue seuraavaksi