1. yle.fi
  2. Uutiset

Poronhoitoalueen ilveksen metsästys käynnistyi

Ilvestä voi metsästää poikkeusluvilla helmikuun loppuun saakka.

Ilvesten metsästys
Ilves hangella Ranuan eläinpuistossa.
Ilveksistä kuusi voidaan pyydystää Kainuussa ja yksi Lapissa.Antti Mikkola / Yle

Poronhoitoalueen ilveksen metsästys alkaa torstaina. Ilvestä voi metsästää poikkeusluvilla helmikuun loppuun saakka.

Poikkeuslupia myönnettiin tänä vuonna yhteensä seitsemän kappaletta. Ilveksistä kuusi voidaan pyydystää Kainuussa ja yksi Lapissa.

Luonnonvarakeskus on arvioinut, että ennen metsästyskautta poronhoitoalueella on 65-80 ilvestä, jotka ovat yli vuoden vanhoja.

Viime metsästyskaudella poronhoitoalueella pyydystettiin kannanhoidollisilla poikkeusluvilla kaksi ilvestä.

Poronhoitoalueen ulkopuolella ilveksen kannanhoidollinen metsästys poikkeusluvilla alkaa 1. joulukuuta ja kestää helmikuun 28. päivään saakka. Suomen riistakeskus päättää poronhoitoalueen ulkopuolisista poikkeusluvista lokakuun lopulla.

Poikkeuslupia on painotettu poronhoitoalueen eteläosiin ja erityisesti Kainuuseen, koska ilvesten aiheuttamat vahingot porotaloudelle ovat alueella suuret. Suomen riistakeskus suosittaa, että pyynti kohdistettaisiin kannanhoidollisessa pyynnissä mahdollisuuksien mukaan poroja tappaviin ilvesyksilöihin.

Maa- ja metsätalousministeriö ei ole rajoittanut poronhoitoalueella poikkeuslupien nojalla saaliiksi saatavien ilvesten määrää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi