Hyppää sisältöön

Saariselän retkeilyreitit kunnostukseen - retkeilijöitä kehoitetaan varovaisuuteen

Muun muassa Aurora-tapahtumatuvalle ja sen vieressä oleville tulipaikoille johtavalle lähiretkeilyreitille tehdään kulkua ohjaava valaistus.

Urho Kekkosen kansallispuiston ja sen lähialueen suosittuja retkeilyreittejä kunnostetaan kestävämmiksi. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Saariselän lähialueen reitit menevät kunnostukseen. Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa lokakuussa Urho Kekkosen kansallispuiston ja sen lähialueen suosittuja retkeilyreittejä kestävämmiksi.

Kunnostuksia tehdään 450 metrin matkalla Moitakurun reitillä sekä Moitakurun päivätuvan läheisyydessä. Aurora-tapahtumatuvalle ja sen vieressä oleville tulipaikoille johtavalle lähiretkeilyreitille tehdään kulkua ohjaava valaistus. Valaistus on suunniteltu siten, etteivät valot haittaa taivaan valoilmiöiden katselua. Lisäksi reiteillä uusitaan viisi pientä siltaa Kiilopää-Saariselkä-alueella.

Alueella liikkuu työkoneita, joten retkeilijöitä kehotetaan olemaan varovaisia niiden läheisyydessä. Töiden valmistumisesta ja koneiden poistumisesta retkeilyreiteiltä ilmoitetaan Luontoon.fi -verkkopalvelussa, Urho Kekkosen kansallispuiston ajankohtaista-sivulla sekä kansallispuiston Facebook-sivulla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).