1. yle.fi
  2. Uutiset

Katso ihana kooste: Tamperelaiset saivat tarkoin varjellun yllätyksen keskellä kaupunkia – mukana tietenkin Pate ja Ukkometso

Yle ja Tampereen kaupunki halusivat yllättää kaupunkilaiset Tampereen päivän kunniaksi pyörillä kulkevalla musiikkiesityksellä.

tapahtumat
Pate Mustajärvi ja bändi esiintyvät rekan lavalta Tampereen Keskustorilla
Yle ja Tampereen kaupunki järjestivät yhteistyössä hyvän mielen yllätyksen Tampereen päivän kunniaksi.

Nyt se paljastuu! Tampereen päivän yllätys on ollut tarkoin varjeltu salaisuus, koska yllätys ei olisi yllätys, jos siitä tiedettäisiin etukäteen.

Yllätys kestää tunnin verran. Se liikkuu pyörillä Hämeenkatua pitkin. Rekka tulee poliisisaattueessa ja kyydissä Sani alkaa laulaa!

Seuraavana esiintyy räppäri Jesse Markin. Tamperelaisten yllätyksen huipentavat Ikurin miehet Pate Mustajärvi ja Waltteri Torikka.

– Jos tarkkoja ollaan, olen enemmän Haukiluoman heebo. Olen sanonut Patelle, että hän saa pitää valtikkansa Ikurissa, Torikka kertoo Tampereen kaupunginosista.

Kansikuva
Kysyimme kaupunkilaisilta, että mitä tamperelaisuus heille merkitsee?

Pate Mustajärvi on asunut aina Tampereella.

– Mihin sitä kotoansa lähtisi. Tamperelaiset eivät ole muuttuneet miksikään. He ovat viisaita, kauniita ja vaatimattomia.

Yllätys on historiallinen, koska ratikan tultua Hämeenkadulle tällainen yllätys ei olisi todennäköisesti mahdollinen.

Tampereen kaupunki viettää tänä vuonna kaupungin perustamisen 241-vuotisjuhlaa. Koronan takia juhlallisuuksia vietetään pääosin verkossa.

Yle ja Tampereen kaupunki halusivat yhdessä yllättää kaupunkilaiset tuomalla musiikkiohjelmaa kaupunkilaisten keskuuteen Tampereen päivän kunniaksi.

Koronan takia musiikkiesitykset järjestettiin yllätyksenä ja lähetettiin verkossa, ettei paikalle kerääntyisi isoa väkijoukkoa.

Pate Mustajärvi fanien kanssa
Pate Mustajärvi fanien kanssa. Jani Aarnio / Yle

Vastaava tuottaja Saara Saarteinen Tampereen kaupungilta sanoo, että on ihanaa päästä yllätyksellisesti ilahduttamaan tamperelaisia sekä kaikkia Tampereen ystäviä.

– Yllätys näyttää kaupungin monia puolia ja tuo erilaista sykettä Tampereen aamuun, Saarteinen sanoo.

Tapahtumaa Ylellä tuottava Kirsi Matson-Mäkelä tietää, että monet kaipaavat konsertteihin ja keikoille.

– Koko tapahtuma-ala on syvässä alhossa koronapandemian takia. Toivottavasti tämä musiikkiyllätys tuo iloa tamperelaisille ja muuallekin Suomeen Yle Areenan kautta.

Tapahtumaa voi seurata Yle Areenassa ja Radio Suomen Tampereen aamussa suorana kello 8 alkaen. Yllätysohjelma on katsottavissa Areenassa kuukauden tapahtuman jälkeen.

Tamperelainen Virpi Hermiö pitää Waltteri Torikasta ja sattui sopivasti paikalle, kun Torikka lauloi.

– Täytyy laittaa Facebookiin, mihin jouduin aamulla, hän ihastelee yllätystä.

Yllätys SPR:lle

Yle Tampere etsi etukäteen, mikä työyhteisö ansaitsisi erityisen yllätyksen. Waltteri Torikka laulaa heille koskettavan laulun.

Voittajaksi valikoitui SPR:n Hämeen piirin piiritoimiston työyhteisö. Heitä ehdotti Mäntän SPR:n osaston puheenjohtaja Hellevi Ahoniemi.

– Mielestäni tämä työyhteisö ansaitsee Tampereen päivän yllätyksen, koska he tekevät työtä suurella sydämellä ja he ovat joustavia, helposti lähestyttäviä. Tämän koronakevään myötä he joutuivat todella nopeasti omaksumaan uusia toimintatapoja niin kuin varmaan kaikki muutkin. Minä toivon, että tämä yllätys antaa heille voimia jaksaa tämä loppusyksy, mitä ikinä se tuokaan tullessaan.

Lauantaina juhlinta jatkuu Kaija Koon konsertilla, jonka kaupunki lähettää suorana verkkosivuilla.

Olemme kiinnostuneita kuulemaan ajatuksiasi ja palautetta 2.10. tamperelaisille järjestetystä yllätyksestä. Voit vastata siihen täällä (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Tampereen päivää juhlitaan tänä vuonna verkon välityksellä – Yle mukana järjestämässä yllätysohjelmaa

Lue seuraavaksi