1. yle.fi
  2. Uutiset

Skopjen lennot Pohjois-Makedoniasta Turkuun jatkuvat ensi viikolla

Seuraava Skopjesta tuleva lento laskeutuu Turkuun näillä näkymin perjantaina 9. lokakuuta.

Turku
Wizz Airin kone Turun lentoasemalla.
Unkarilainen WizzAir lentää Skopjesta Turkuun. Arkistokuva.Linus Hoffman / Yle

Kohutut Skopjen lennot Pohjois-Makedoniasta Turkuun jatkuvat ensi viikolla. Lentoyhtiö Wizz Airin lentokalenterissa on myynnissä Turun lento 9. lokakuuta, eli ensi perjantaina.

THL:n ohjeiden mukaan Pohjois-Makedoniasta Suomeen matkustaville on voimassa omaehtoinen karanteeni. Ja testaus on mahdollista.

Turun kaupungin työryhmä suunnittelee, testataanko lennon matkustajia. Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi uskoo, että joitakin lentoja Turussa testataan.

Skopjesta Turkuun tulevilta matkustajilta vaaditaan negatiivinen testitulos. Omaehtoista karanteenia voi lyhentää käymällä Suomessa uudelleen koronatestissä. Suomessa tehtävä jälkimmäinen testi on mahdollista tehdä myös muualla kuin lentokentällä.

– On vielä epäselvää, kuinka monella lähtömaassa on testi tehtynä. Se varmasti selviää kun lentoja aikanaan saapuu, Peltoniemi toteaa.

Skopjesta on lentänyt Suomeen loppukesän ja syksyn aikana yli 60 koronavirustartunnan saanutta matkustajaa.

Lisää aiheesta:

Skopjesta Turkuun tulevilta lentomatkustajilta vaaditaan negatiivista koronavirustestitulosta

Varsinais-Suomessa pohditaan alueellisia koronasuosituksia perjantaina – SPR vastaanottaa matkustajia satamassa ja lentokentällä

Turkuun tuli useita uusia koronan kantajia Pohjois-Makedoniasta – Turun kaupunki määräsi tartunnan kantajat karanteeniin

Lauantaina Turkuun saapuneella Skopjen-lennolla todettiin 12 koronavirustartuntaa – Kaupunginjohtaja: Näin ei voi jatkua

Turku maksaa lentomatkustajien koronatestit

Lue seuraavaksi