Hyppää sisältöön

Turun Tuomiokirkon terassi keräsi yli 76 000 kävijää kesän aikana – jatkoa suunnitellaan tulevina kesinä

Turussa toimi kesällä kaksi yhteisterassialuetta, toinen Tuomiokirkkotorilla ja sen läheisessä puistossa, toinen Hämähäkkitontilla.

Turun Tuomiokirkon yhteisterassi arkistokuvassa. Kuva: Yle/ Arash Matin

Turun Tuomiokirkon yhteisterassi on osoittautunut suosituksi. Tuomiokirkon terassilla vieraili kesällä yli 76 500 kävijää, kertoo Turun kaupunki.

Tuomiokirkon terassi oli yhteisterassialue, missä oli erilaista ruoka- ja esiintyjätarjontaa. Niinikään Hämähäkkitontilla oli yhteisterassi, jossa oli erilaista ohjelmaa ja ruokapalveluja. Terassit olivat auki heinäkuusta syyskuun alkuun.

Molemmat yhteisterassit toteutettiin hyvin nopealla aikataululla, kertoo Turku.

– Ravintoloiden terassilupien osalta kesä oli kiireinen, lupia myönnettiin yhteensä 24 kappaletta. Turun katukuvaan tuli kesällä myös uudenlaisia terasseja, kun parkkipaikkoja oli mahdollista muuttaa terasseiksi. Parklet-lupia myönnettiin tänä kesänä yhteensä neljä kappaletta. Lisäksi Logomon Terassikesä -tapahtumasarja elävöitti Turun tapahtuma- ja musiikkitarjontaa ajalla 1.7.–8.8. aina keskiviikosta lauantaihin Logomon Teatron laajennetulla terassilla, hankepäällikkö Kirsi-Maria Eronen Turun kaupungilta kertoo tiedotteessa.

Turun mukaan terassit olivat merkittäviä työllistäjiä. Koronakesän aikana Tuomiokirkon terassi työllisti suoraan 55 henkeä ja Hämähäkkitontin yhteisterassi työllisti noin 30 henkeä.

Tiedotteen mukaan yhteisterasseja pyritään järjestämään myös tulevina kesinä.