1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Influenssarokotukset alkavat Tampereella ja Orivedellä, pääsääntöisesti vain ajanvarauksella

Kaupungin terveysasemilla annettavaan rokotukseen ajan voi varata tästä päivästä alkaen.

Influenssarokotteeseen pitää varata nyt aika. Kuva: Copyright © Michael Folmer, All Rights Reserved.

Influenssarokotukset alkavat Orivedellä ja Tampreella. Tampereen kaupungin terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa aloitetaan influenssarokotukset maanantaina 19. lokakuuta.

Koronatilanteen vuoksi influenssarokotuksia annetaan tänä vuonna pääsääntöisesti vain ajanvarauksella tai muun vastaanottokäynnin yhteydessä. Näin ehkäistään jonotuksen tuomat jonot.

Kaupungin terveysasemilla annettavaan rokotukseen ajan voi varata torstaista. Helpoin tapa on varata aika verkossa täällä (siirryt toiseen palveluun).

Ajanvaraukseen tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ajan saa myös soittamalla omalle terveysasemalla tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023. Myös Mehiläinen Oma Lääkärisi Tesomalle sekä Oriveden terveyskeskukseen ajan saa joko soittamalla terveysasemalle tai verkosta. Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan ja keskustan asiakkaat varaavat ajan soittamalla omalle terveysasemalleen.

Ajanvarauksella rokotuksia annetaan terveysasemilla niiden aukioloaikoina. Lisäksi Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla sekä Mehiläisen Oma Lääkärisi keskustan toimipisteellä rokotusaikoja on varattavissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18 saakka. Mehiläisen Oma Lääkärisi Hervannan toimipisteellä rokotusaikoja saa klo 18 saakka keskiviikkoisin ja torstaisin.

Rokotuksen voi saada myös muun vastaanottokäynnin yhteydessä terveysasemalla tai normaalilla tarkastuskäynnillä esimerkiksi diabetesvastaanotolla.

Hatanpään terveysasemalla vietetään 14. marraskuuta rokotuslauantaita, jolloin influenssarokotuksia annetaan klo 8 - 14. Koronatilanteen takia rokotuslauantaillekin pitää varata aika etukäteen.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen viime syksynä alkanutta influenssarokotetutkimusta ei järjestä tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi vaan sitä siirretään vuodella eteenpäin.

Neuvolassa

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset saavat rokotteen neuvolassa normaalin käynnin yhteydessä. Neuvolaan omalle terveydenhoitajalle voi varata rokotusajan myös verkossa (siirryt toiseen palveluun).

Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa. Opiskeluterveydenhuollon eri toimipisteissä rokotuksia annetaan joko ajanvarauksella tai muuten sovitun vastaanoton yhteydessä. Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) opiskelijoille on erillinen rokotuspäivä keskiviikkona 18. marraskuuta TAMK:n tiloissa.

Maksuton influenssarokotus myös riskiryhmiin kuuluvien läheisille

Maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat seuraavat ryhmät: 65 vuotta täyttäneet, 6 kk - 6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, raskaana olevat naiset, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö ja potilas- tai asiakastyöhön osallistuvat opiskelijat sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Myös riskiryhmiin kuuluvien läheisillä on mahdollisuus maksuttomaan rokotukseen.