1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kouluväkivalta

Poliisi tutkii uutta nuorten väkivaltatapausta Vantaan Hakunilassa – pahoinpitely tapahtui lähellä Lehtikuusen koulua

Poliisin mukaan tutkinta on kesken ja tapauksen taustat ovat vielä epäselvät.

kouluväkivalta
Oppilaat tekevät läksyjään.
Vantaalla on tapahtunut viime kuussa kaksi harvinaisen rajua alaikäisten väkivallantekoa. Simo Pitkänen / Yle

Sosiaalisessa mediassa kerrotaan, että isompi porukka olisi pahoinpidellyt yhtä poikaa eilen, keskiviikkona iltapäivällä. Tapaus sattui Lehtikuusen koulun läheisellä Harmotiellä iltapäivällä noin puoli kahden jälkeen.

Tapauksesta soitettiin hätäkeskukseen ja poliisipartio kävi paikan päällä.

Nyt poliisi selvittää tapahtumien kulkua.

– Tiedän, että tällainen on tapahtunut ja heti käynnistettiin toimenpiteet tapauksen ja sen taustojen selvittämiseksi. Poliisi on yhteydessä myös kouluun, sanoo rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Kauppisen mukaan varsinaista rikosilmoitusta ei vielä ole tehty, joten tutkinnanjohtajaakaan ei ole nimetty.

Lehtikuusen koulu on noin 960 oppilaan suomenkielinen yhtenäiskoulu, jossa on kaikki peruskoulun luokat 1–9. Se toimii kahdessa vierekkäisessä rakennuksessa, Havussa, jossa ovat luokka-asteet 1.–4. sekä Kaarnassa, jossa ovat 5.–9.-luokkalaiset.

Vantaalla on tapahtunut syyskuussa kaksi harvinaisen rajua alaikäisten väkivallantekoa. Kytöpuiston koulussa tapahtui syyskuun puolivälissä pahoinpitely, jossa yksi oppilas loukkaantui. Havukosken koulun pihalla puolestaan 15-vuotias poika pahoinpiteli toisen pojan 11. syyskuuta kouluajan ulkopuolella.

Lue myös:

Kouluväkivalta ei ole Vantaalla sen suurempi ongelma kuin muualla, toteaa apulaiskaupunginjohtaja – mutta viimeaikaiset tapahtumat otetaan vakavasti

Psykologian professori tyrmää usein toistuvan kliseen kiusaamisesta: "Se on vanhanaikainen käsitys, että kiusaaja itse on ollut joskus kiusattu"

Voiko koulukiusaaja rikkoa lakia? Onko kiusaamisvideon levittäminen somessa rikos? 4 kysymystä ja vastausta koulukiusaamisesta

Presidentti Niinistö otti kantaa Vantaan väkivaltatapaukseen – muistutti kotien ja nuorten omasta vastuusta kiusaamisen torjunnassa

Vanhempien mielestä väkivaltaan puututaan kouluissa liian myöhään – Entinen kiusattu: "Voi olla yksi ainoa hetki, kun uhri mainitsee tunteistaan"

Koulukiusatulle taattava turva väkivallalta, kiristykseltä ja raskailta rikoksilta – "Lainsäätäjän on otettava vaikea tilanne tosissaan"

Kysely: Uudellamaalla yläkouluissa koulukiusaamista eniten Askolassa, vähiten Hangossa

Vastavoima kiusaamiselle – kouluissa kasvaa uusi sukupolvi, joka ei vain puhu rauhasta: Oskari Santalahti tarttui puhelimeen ja paikkasi välit isänsä kanssa

Sanel Sivac, 23, ja Sonja Aiello, 21, olivat tajuamattaan koulukiusaajia: "Ei lapsena ymmärrä, että voi aiheuttaa loppuelämäksi traumoja"

Kirkkonummelaiset vanhemmat kertovat koulukiusaamisesta – isä näki luokan WhatsApp-ryhmässä videon: "Lastani lyötiin ja potkittiin"

Lue seuraavaksi