1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kirpputorit ja myyjäiset

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee joulumyyjäisten perumista

Länsi-Pohjan koronatilanne on kuitenkin edelleen rauhallinen.

Kirpputorit ja myyjäiset
Joulumyyjäsiet Kemin kulttuurikeskuksessa.
Arkistokuva: Kemin kulttuurikeskuksessa on järjestetty joulumyyjäisiä. Pandemiatyöryhmä suosittelee, että tänä jouluna myyjäisiä ei järjestettäisi.Kimmo Hiltula / Yle

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee, että joulun lähestyessä yhdistysten ja yhteisöjen myyjäisiä ei järjestetä.

Jo aiemmin annettu suositus tapahtumien väliin jättämisestä on edelleen voimassa, vaikka tautitilanne on tällä hetkellä rauhallinen Länsi-Pohjassa.

Jos tapahtumia ja kokoontumisia kuitenkin järjestetään, on valmisteluissa otettava huomioon turvavälit ja korkea hygieniataso. Myös maskien käyttöä suositellaan erityisesti, jos turvavälejä ei voida noudattaa.

Mahdollisuuksien mukaan tapahtumat kannattaa järjestää virtuaalisesti, pandemiatyöryhmä ehdottaa.

Paikallinen tartunta viimeksi elokuussa

Länsi-Pohjassa viimeisimmät paikalliset tartunnat on todettu elokuussa. Syyskuussa alueella otettiin yksi positiivinen näyte, mutta kyseessä oli ulkopaikkakuntalainen henkilö eikä tartunnalle altistunut kukaan.

Myös Ruotsin puolella Norrbottenissa tautitilanne on edelleen rauhallinen, vaikka tapausmäärissä on pientä kasvua. Tapauksia on muun muassa Luulajassa.

Rajan tuntumassa Haaparannalla on kahden viime viikon aikana todettu kaksi tapausta, Ruotsin Ylitorniolla tautitapauksia ei ole kahden viime viikon aikana ollut.