Hyppää sisältöön

Vuoden takaisesta väkivaltarikoksesta etsitty mies ilmoittautui itse poliisille Tampereella – epäillään myös toisesta yleisellä paikalla tapahtuneesta rikoksesta

Poliisi sai lukuisia vihjeitä, mutta lopulta epäilty ilmoittautui itse poliisille.

Poliisi perustelee vaitonaisuuttaan asianosaisten suojaamisella. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Sisä-Suomen poliisi julkaisi 22. syyskuuta valokuvan miehestä, jonka epäillään syyllistyneen Tampereen Tesomalla viime vuonna tapahtuneeseen henkeen ja terveyteen kohdistuneeseen rikokseen.

Poliisi sai ihmisiltä lukuisia ilmoituksia, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta henkilöllisyyden selvittämiseen. Kuvan esittämän miehen henkilöllisyys on kuitenkin selvinnyt, kun mies itse ilmoittautui tällä viikolla poliisille.

Poliisi haluaa kuitenkin kiittää ihmisiä, jotka pyrkivät auttamaan poliisia asian selvittämisessä.

Hänet otettiin kiinni ja häntä on kuulusteltu. Häntä epäillään myös toisesta henkeen ja terveyteen liittyvästä rikoksesta Tampereella.

– Epäilty on täysi-ikäinen mies ja tuomioistuin on hänet tänään vanginnut, poliisi kertoo tiedotteessa,

Poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa tämän enempää.

Molemmat epäillyt rikokset tapahtuneet yleisellä paikalla

Epäilty rikos tapahtui sunnuntaina 18. elokuuta 2019 puolen päivän aikaan Tampereella Tesomalla, Tesomajärven vieressä olevassa metsikössä.

Toinen epäilty rikos on tapahtunut läntisen Tampereen alueella. Rikoksen tekoaika on tämän vuoden elokuu ja tekopaikka Haukiluomassa oleva yleinen paikka.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi sanoi syyskuussa, että kyseessä on vakava rikos. Uhrin suojelemiseksi rikoksesta ei kerrota tarkemmin tai kerrota uhrin ikää.