Hyppää sisältöön

Kirjeenvaihtajalta: Trump on sairas – etusivu uusiksi, entä vaalit?

Presidentti Trumpin ja Melania Trumpin koronakaranteeni on asia, jota kukaan ei osannut odottaa, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Presidentti Donald Trump Valkoisen talon pihalla 1. lokakuuta. Kuva: Yuri Gripas / EPA

CLEVELAND Ensin tuli sokkiuutinen neuvonantajan Hope Hicksin positiivisesta testituloksesta. Hicks oli Donald Trumpin koneessa, kun seurue matkusti Clevelandiin presidenttiehdokkaiden ensimmäiseen TV-väittelyyn.

Pari tuntia myöhemmin kuultiin, että sekä presidentti että hänen puolisonsa ovat myös saaneet koronatartunnan. On todennäköistä, että muitakin Yhdysvaltain ylimmän johdon henkilöitä ja neuvonantajia sekä Valkoisen talon toimittajia joutuu nyt karanteeniin.

Sokkiuutinen tuli Trumpilta itseltään Twitterissä. Vielä ei tiedetä, mitä kaikkea tästä seuraa.

Vaaleihin on enää 32 päivää.

Trump on vähätellyt koronaa, viimeksi täällä Clevelandin väittelyssä. Monet hänen kampanjatilaisuuksiinsa osallistuneista eivät ole pitäneet maskeja eikä presidentti ole halunnut tuomita heitä siitä.

Trump on puskenut talouden avaamista jo useita kuukausia. Biden syytti häntä TV-väittelyssä vastuuntunnottomuudesta.

Tällä hetkellä on vain avoimia kysymyksiä. Trumpin seurueessa oli koronaa. Ketkä kaikki he tartuttivat Clevelandissa. Biden joutuu nyt testeihin.

Pystytäänkö vaalit järjestämään? Ainakin Trumpin kampanjointi peruuntuu lähestulkoon loppuun saakka.

Trumpin kannattajat ovat tähän saakka hyväksyneet presidentiltä kaiken. He eivät ole syyttäneet Trumpia maan 205 000 kuolonuhrista, mutta entä nyt, kun tauti tulee näin lähelle?

Näitä kaikkia yhdysvaltalaiset jäivät pohtimaan pimenevään yöhön samalla, kun odottivat kuumeisesti lisää tietoa Valkoisesta talosta.

Lisää aiheesta:

.
.