1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappeenranta

Lappeenrannan valtuustoryhmät ovat keskustelleet kannastaan monitoimiareenan paikkaan – Ylen kyselyssä Kisapuistolla hieman enemmän kannatusta kuin keskustavaihtoehdolla

Lappeenrannan valtuustoryhmien puheenjohtajat kertovat, että vaikka osa valtuutetuista kannattaa monitoimiareenan paikaksi keskustavaihtoehtoa, hieman suurempi osa on tällä hetkellä Kisapuiston kannalla.

Lappeenranta
Havainnekuvassa monitoimiareena ilmakuvassa kisapuistossa.
Yle Lappeenrannan kyselyssä kaupunginvaltuuston valtuustoryhmien puheenjohtajat kertoivat, että monitoimiareenan paikaksi Kisapuistolla on tällä hetkellä hieman enemmän kannatusta kuin keskustalla. Aihio Arkkitehdit Oy

Lappeenrannan valtuustoryhmien puheenjohtajille tehdyssä kyselyssä monitoimiareenan paikaksi näyttäisi nousevan Kisapuisto.

Yle Lappeenranta kysyi sähköpostitse Lappeenrannan valtuustoryhmien puheejohtajilta, mihin heidän valtuustoryhmänsä sijoittaisi monitoimiareenan.

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Kemppi kertoo, että enemmistö keskustan valtuustoryhmään kuuluvista rakentaisi monitoimihallin Kisapuistoon.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Joonas Grönlundin mukaan kokoomuksessa kannatusta saavat sekä Kisapuisto että keskustavaihtoehto.

Sekä perussuomalaisten että vihreiden valtuustoryhmä kannattavat jäähallin rakentamista Kisapuistoon. Tässä vaiheessa ainoastaan vihreissä kannatusta on saanut vielä Kisapuiston vanhan hallin kunnostaminen.

Kristillisdemokraatit tekisi tässä kohtaa päätöksen vain sisäliikuntahallin rakentamisesta ja siirtäisi monitoimihallin rakentamispäätöksen taloudellisesti helpommin ennustettavaan aikaan.

Ensimmäisenä Kisapuistoa ilmoitti viime torstaina kannattavansa sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä.

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston tarkoitus tehdä päätös monitoimiareenan paikasta lokakuussa.

Lue seuraavaksi