1. yle.fi
  2. Uutiset

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri varoittaa: Koronaepidemia kiihtymisvaiheen kynnyksellä – kasvomaskisuositus Turkuun ja sen kehyskuntiin

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin mukaan koronavirustilanne on kiihtymässä maakunnassa.

Turku
Henkilö ottaa käsidesiä automaatista.
Koronavirus on lisännyt käsihuuhteen kysyntää.Matias Väänänen / Yle

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on tiukentanut maskisuosituksiaan Turun, Kaarinan, Liedon ja Raision alueella.

Sairaanhoitopiirin mukaan kyseiset kunnat ovat koronapandemian leviämisen kriteerien perusteella nyt epidemian kiihtymisvaiheessa.

Sairaanhoitopiiri suosittaa, että kasvomaskia käytetään lauantaista lähtien kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski.

– Uutena tässä maskisuosituksessa on se, että suositus koskee myös kyseisten kuntien toisen asteen oppilaitoksia, myös lukioita, kertoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Ylelle.

Turku kertoo tiedotteessaan, että maskisuositus koskee toisen asteen lisäksi myös korkeakouluja. Lähtökohtana on, että opiskelijat kustantavat maskinsa itse. Kaupunki huolehtii siitä, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on kaikissa tilanteissa saatavissa maskeja maksutta.

Turku toimittaa maskit toisen asteen oppilaitosten opettajille maanantaiksi. Kaupungin asiakaspalvelutiloihin on jo keväällä asennettu pleksejä ja henkilökunnalla on käytössään kasvovisiirejä ja maskeja.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronaohjausryhmä keskusteli perjantaina aamupäivällä alueellisista suosituksista. Sairaanhoitopiirin mukaan pandemian vaihe on kunnissa hyvin erilainen. Tästä syystä työryhmä päätti antaa uusia suosituksia vain osaan maakuntaa.

Perjantaina päivitettyjen tilastojen mukaan Varsinais-Suomessa on perjantaina todettu 14 uutta koronatartuntaa. Kokonaistartuntamäärä maakunnassa on nyt 580 tartuntaa.

Lue lisää:

Turun Puolalan yläkoulun oppilaat etäopetukseen koronavirustartunnan takia

Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa koronatartunta – altistuneet kartoitettu ja asetettu karanteeniin

Täältä voit lukea uusimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomesta.

Lue seuraavaksi