Hallitus sai eduskunnan luottamuksen korona-ajan ensimmäisessä luottamusäänestyksessä – katso miten edustajat äänestivät

Eduskunta äänesti iltapäivällä opposition tekemästä talous- ja työllisyyspolitiikkaan liittyvästä välikysymyksestä.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 102–75. Kuvassa kansanedustajat valmistautuvat äänestämään. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 102–75. Poissa oli 22 edustajaa.

Luottamusäänestyksen taustalla oli kaikkien neljän oppositiopuolueen esittämä välikysymys hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Hallituksen rivit pysyivät äänestyksessä yhtenäisenä eli kaikki hallituspuolueiden edustajat äänestivät hallituksen luottamuksen puolesta.

Oppositiopuolueiden mielestä hallituksen talouspolitiikka on vastuutonta, eikä hallitus ole onnistunut saamaan kasaan lupaamiaan työllisyystoimia. Oppositio myös syytti hallitusta hallitusohjelmaan kirjatun työllisyystavoitteen unohtamisesta.

Keskiviikkona käydyssä välikysymyskeskustelussa hallitus puolusti talouspolitiikkaansa vetoamalla siihen, että koronakriisin oloissa alkuperäisestä työllisyystavoitteesta ei ole mahdollista pitää kiinni.

Hallitus myös vakuutti, että se tekee päätökset, jotka kasvattavat työllisyyttä 80 000 työllisellä vuosikymmenen loppuun mennessä.

Kyseessä oli korona-ajan ensimmäinen välikysymys. Keväällä oppositiopuolueet pidättäytyivät välikysymysten tekemisestä antaakseen työrauhan koronakriisin kanssa kamppailevalle hallitukselle.

Alla olevasta taulukosta voit hakea, miten edustajat ovat äänestäneet.

Taulukkoa ladataan

Lisää aiheesta: