1. yle.fi
  2. Uutiset

Janakkalassa lukiolaiset saavat maskit – Lopella lukiolaiset siirtyvät etäopetukseen

kasvomaskit
Laihian Meijerin tuulikaapissa tuolilla istuu pehmolelu Nalle kasvomaski päällä, käsidesipullo vieressä.
Koronatartuntoja on havaittu pääasiassa nuorilla ihmisillä, joten kasvomaskin käyttäminen on fiksu tapa.Jarkko Heikkinen/Yle

Janakkala jakaa lukiolisille maskit. Lukio kannustaa suojainten käyttöön jakamalla maskit niille opiskelijoille, jotka sitoutuvat niitä käyttämään. Jokainen käyttäjä saa kaksi kankaista maskia. Kunta antaa kaksi maskia myös opettajille.

Janakkalan lukio kannustaa maskien käyttöön jakamalla maanantaina opiskelijoille kaksi pestävää kangasmaskia. Maskit jaetaan niille opiskelijoille, jotka myös sitoutuvat käyttämään niitä. Samalla periaatteella myös lukion opettajat saavat käyttöönsä maskit.

THL:n suosituksen mukaisesti kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla myös toisen asteen oppilaitoksissa suositellaan maskien käyttöä.

Janakkalan lukiossa ja muissa kouluissa paneudutaan korona torjumiseen erityisen huolella tulevalla viikolla, jotta 12. lokakuuta alkavaa syyslomaa päästään viettämään terveinä.

Lukiolaisilla maskit, yläkoululaisilla ei

Lopen lukiossa siirrytään maanantaina etäopetukseen. Viikon etäopetuksen jälkeen lukiolaiset viettävät viikon syysloman.

Lopella lukio toimii osittain samoissa tiloissa yläkoulun kanssa. Myös henkilökunta on osittain samaa. Kanta-Hämeessä tiukennettu maskisuositus ei koske perusopetusta. Lopen kunta katsookin, että vain lukioon rajatulla maskisuosituksella ei ole riittävää merkitystä tartuntojen leviämisen suhteen.

Etäopetuksella ja syyslomalla saadaan yhteensä kahden viikon mittainen aika, jolloin koulukeskuksen tiloihin saadaan lisää väljyyttä ja turvavälejä.

Jos tartuntojen määrä Lopella ei lisäänny, eikä terveysviranomaisten ohjeistuksiin tule muutoksia, palaavat lukion oppilaat lähiopetuksen 19. lokakuuta alkaen.

Lue seuraavaksi