1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

JYPin peleissä kasvomaski on edellytys: "Kaikki järjestelyt on tehty sen mukaan, että ihmiset rohkenisivat tulla peleihin"

JYPin liigakausi alkoi eilen poikkeuksellisissa oloissa.

Jyväskylä
Katsojia JYPin kotipelissä. Katsojilla on kasvomaskit ja katsomossa isot turvavälit muihin seurueisiin.
JYPin otteluissa on edellytys kasvomaskien käyttöön.Jussi Lindroos / Yle

JYP avasi liigakautensa poikkeuksellisen kevään jälkeen eilen, kun kotipelissä vastaan tuli HIFK. Jääkiekon SM-liigaa ei pelattu viime keväänä loppuun koronaviruksen takia.

Poikkeustilanne ei ole muuttunut miksikään, vaan JYPin peleissä katsojilta edellytetään maskin käyttöä Jyväskylän koronatilanteen takia. Muilla liigaseuroilla on vahva maskisuositus, JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela kertoo.

– Meilläkin oli alkuun vahva maskisuositus. Puhuimme viranomaisten kanssa ja teimme sitten oman päätöksen, että katsojilta edellytetään maskin käyttöä.

Eilisen ottelussa maskipakko piti hyvin, Korpela kiittelee.

– Se oli jopa upean näköistä. Erityisesti turvallisuus etunenässä mentiin, ja turvavälit pitivät myös hyvin. Jaoimme katsojille kertakäyttöisiä JYP-maskeja, ja suurin osa sellaisen otti.

JYPin ottelussa katsomossa on turvaväleistä muistuttavat nauhat katsojien välillä.
Katsomossa oli rajattu alueita, jotta turvavälit pitäisivät katsojien välillä.Jussi Lindroos / Yle

Normaalioloissa jäähallissa voi olla katsojia parhaimmillaan noin 4500. Koronarajoitukset ovat määrittäneet katsojamäärän reiluun kolmeen tuhanteen katsojaan. Eilisessä pelissä hallilla oli reilu pari tuhatta katsojaa.

– Tämä oli erilainen peli kaikkiin aiempiin vuosiin verrattuna järjestelyineen kaikkineen. Katsojilta tuli positiivista palautetta maskien käytöstä. Nyt tämä oli koeluontoinen asia, mietitään jatkoa tulevina päivinä.

– Kaikki järjestelyt on tehty sen mukaan, että ihmiset rohkenisivat tulla peleihin. Siinä on oma sosiaalisuutena, Korpela pohtii.

HIFKin bussi eristettiin muista LähiTapiola-areenan pihalla, kun he tulivat otteluun JYPiä vastaan.
HIFKin bussi eristettiin muista heidän tullessaan hallille turvallisuuden vuoksi.Jussi Lindroos / Yle

Lue lisää:

HPK:n ja Sportin illan liigaottelu peruttu – mahdollinen altistuminen torstain avauksessa

Lue seuraavaksi