Hyppää sisältöön

Tulevaisuusfoorumi: Miten pärjäämme teknologian "kylmässä sodassa”? – katso tallenne keskustelusta

Hämeen liitto ja Yle järjestävät Tulevaisuusfoorumin, jossa keskustellaan teknologian "kylmästä sodasta".

Tulevaisuutta kuvaava kuvituskuva

Teknologia vaikuttaa meidän jokaisen elämäämme. Miltä näyttää tulevaisuus, jossa isot valtiot ja toimijat kamppailevat herruudesta? Kiinan ja Yhdysvaltojen katsotaan ajautuneen teknologian "kylmään sotaan". Seurauksena on muun muassa tietoteknisten alustojen eriytymistä, poliittista epävarmuutta, talouskasvun hidastumista ja jopa maailmanlaajuisen innovaatiojärjestelmän murenemista.

Miltä tilanne näyttää Euroopasta, Suomesta ja Hämeestä katsottuna?

Hämeen liitto ja Yle järjestävät aiheesta Tulevaisuusfoorumin 6. lokakuuta. Verkatehtaalla järjestettävää Tulevaisuusfoorumia pääset seuraamaan suorana Yle Areenasta kello 14 alkaen. Suoraan lähetykseen pääset myös tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Teknologiasta, siihen liittyvistä kansainvälisistä muutoksista ja tulevaisuudesta ovat keskustelua herättämässä ylijohtaja Esa Pulkkinen Puolustusministeriöstä, työelämäprofessori Matti Apunen Tampereen yliopistosta sekä vuorineuvos Stig Gustavson.

Oman komenttinsa Tulevaisuusfoorumissa esittävät myös eurooppaministeri Tytti Tuppurainen sekä Vuoden hämäläinen 2020, Vuoden nuori eurooppalainen ja FridaysForFuture-aktiivi Atte Ahokas.

Tulevaisuusfoorumin keskustelua johdattavat futuristi Tomi Teikko ja juontaja Tiina Kokko Ylen Hämeenlinnan toimituksesta. Lisätietoa keskustelijoista löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).

.
.