1. yle.fi
  2. Uutiset

Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ja piispat tapaamassa patriarkka Bartolomeosta – taustalla Suomen ortodoksikirkon sisäiset kiistat

Arkkipiispa Leo sekä muut delegaation jäsenet joutuvat takaisin tullessaan karanteeniin koronatilanteen vuoksi.

ortodoksisuus
Arkkipiispa Leo
Pekka Koli / Yle

Suomen ortodoksisen kirkon piispat ja pappisdelegaatio ovat matkanneet Konstantinopoliin eli Turkin Istanbuliin tapaamaan patriarkka Bartolomeosta ja Pyhän synodin jäseniä. Vierailu jatkuu 7. lokakuuta saakka.

Taustalla on patriarkan arkkipiispa Leolle esittämä kutsu, jonka on julkisuudessa arvioitu liittyvän (siirryt toiseen palveluun) (Suomen Kuvalehti) Suomen ortodoksikirkon sisäisiin kiistoihin. Kiistaa on käsitellyt laajasti LongPlay-verkkojulkaisu (siirryt toiseen palveluun).

Arkkipiispa Leon kanssa matkalla mukana ovat toimessa olevat piispat, Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja Oulun metropoliitta Elia.

Ortodoksisten pappien liitto on maanantaina ottanut kantaa tilanteeseen (siirryt toiseen palveluun) ja toivoo, että ongelmiin löytyy ratkaisuja yhdessä.

Liitto muistuttaa, että piispojen keskinäinen riitely on asia, joka aiheuttaa hämmennystä seurakuntalaisissa.

Lue myös:

Ortodoksikirkon piispojen vanhat erimielisyydet nousivat taas pintaan – kiistakapulana nyt kirkon kielipolitiikka

Long Play: Arkkipiispa Leon perustama Karjalan kielen seura on saanut rahoitusta alun perin Itä-Suomen yliopistolle myönnetystä valtion rahoituksesta

Lue seuraavaksi